Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü içinde bulunan bir öğrenci yurdunda baş harfleri C.K olan 40 yaşındaki temizlik görevlisine “Cinsel taciz” ve “Cinsel saldırıda” bulunan Nijerya uyruklu Mohammad Kamaledeen İsmail isimli öğrenci tutuklandı. “Cinsel taciz” ve “Cinsel saldırı” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı İsmail, 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Meselenin tahkikat memuru Engin Yıldız, zanlı Mohammad Kamaledeen İsmail’in 20 Kasım tarihinde DAÜ kampusu içerisinde bulunan öğrenci yurdunda ortak kullanım alanı olan mutfak bölümünde, o esnada temizlik yapan 40 yaşındaki C.K’ye cinsel tacizde bulunduğunu açıkladı. Zanlı İsmail’in ardından da C.K’ye cinsel saldırı suçunu işlediğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Yıldız, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Mohammad Kamaledeen İsmail’in tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.