Bazı sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan bir grup, “19 Temmuz 2011’de dönemin TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik protesto yapan kitleye karşı Polis’in davranışının unutulmaması için” Lefkoşa’da Bedrettin Demirel Caddesi’nde eski KTHY binası önünde eylem düzenledi.

“Onlar Vurdu Biz Büyüdük” yazılı pankart açılan eylemde; Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Toplumcu Demokrasi Partisi, Devrimci Komünist Birlik, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Baraka Kültür Merkezi, Bağımsızlık Yolu ve Kıbrıs Sosyalist Partisi’nin ismi yer alan 19 Temmuz 2011’de yaşanan olayları içeren bir bildiri okundu.

Baraka Kültür Merkezi’nden İsmail Özuçar tarafından okunan bildiride, 19 Temmuz 2011’de gün boyunca Kıbrıs’ın Kuzey’indeki tüm yasal ve demokratik hakların askıya alındığını savunuldu.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Hamitköy Çemberi ve Bedreddin Demirel Caddesi üzerindeki Kıbrıs Türk Hava Yolları binası önünde, 19 Temmuz 2011’de Recep Tayyip Erdoğan’a karşı eylem düzenleyen eylemcilere, Polis tarafından şiddet uygulandığı belirtilen açıklamada, olayla ilgili eylemcilerin polise açtığı davada, Polis teşkilatı ile bir polis memurunun suçlu bulunduğu anımsatıldı.

Açıklamada, “Polis teşkilatının anti-demokratik tavrı hem toplum vicdanı tarafından hem de yargı tarafından mahkum edilmiş, polis şiddetinin bu coğrafyada meşru bir zemin bulamayacağı yeniden kanıtlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Bir kesim eylemci tarafından polis aleyhinde açılan davaların sürdüğüne işaret edilen açıklamada, “Mücadelemizin haklılığının ortaya çıkması bizler için bir son değil bir başlangıçtır. Kıbrıs’ta demokrasi ve hak mücadelesi daha geniş alanlara yayılarak devam etmiştir ve edecektir” denildi.

1437326358.jpg

1437326345.jpg