Yeşil Barış Hareketi, hazırlıkları tamamlanmak üzere olan yeni Projelerini açıkladı. Ülkemizde her yana şaçılan ve doğada yıllarca bozulmadan büyük bir kirlilik olarak biriken kullanılmış aleminyum meşrubat kutuları toplanıp, elde edilecek gelirle hastanelerimizin “”Çocuk Bölümleri”nin gereksinimi olan cihaz ve donanımların alınmasına katkıda bulunulacak.

Yeşil Barış Hareketi, EEA programları kapsamında “Cans for Kids” ile yürütmekte oldukları ortak fikir çalışmalarına uygulamayı da eklemek üzere kolları sıvadı. Yapılan açıklamada; “TENEKE ÇOCUK” adı altında yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projemiz kapsamında, kullanılmış teneke meşrubat kutularının (kola, meyve suyu, enerji içeceği gibi) toplanarak geri dönüştürülmesini sağlamak üzere çalışmalarımız öncelikle pilot olarak Lefkoşa ile Mağusa kent merkezlerimizde başlayacaktır. Buna göre teneke kutuların belirli noktalarda toplanması için ‘Teneke Ev’ diye adlandırdığımız demir kafesler kullanılacaktır. Projenin, adım adım tüm ülkemiz genelinde uygulanması amaçlanmaktadır.

Bu proje ile bir farkındalık yaratmak ve kirletmemenin insanların yaşamında bir alışkanlık olarak şekillenmesine katkı yapmak istedik. Projenin uygulanmaya başlaması ile birlikte ortaya çıkacak sonuçların ülkemize olumluluklar olarak yansıyacak olması bizi heyecanlandırmaktadır. Projenin yaşam bulması ile birlikte, ülkemizin çehresini bozan görsel kirlilik azalacak, depolama alanındaki yük hafifleyecektir. Ayrıca, sözkonusu atıklar değerlendirilirken önemli bir maddi kayıp önlenmiş, ekonomiye yeniden kazandırılmış olacaktır.

Tüm halkımızın çalışmalarımızı yakından izlemesini ve destek vermesini bekliyoruz. Yeşil Barış Hareketi olarak biz her zaman üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın ve bizlerin sağlığı, ortak geleceğimiz için atıkları doğru yönetebilmeyi başarmak için kolları sıvamalı, projeler üretmeli ve kararlılıkla uygulamalıyız” denildi.