Remzi Samar

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Türkiye’deki terör faaliyetlerini protesto etmek ve diğer dünya ülkelerine tepki göstermek için Bakanlık binasına Türk bayrağı astı. Belçika ve Fransa’da gerçekleştirilen terör saldırılarında diğer dünya ülkelerinin teröre tepki gösterdiklerini ve bu ülkelerin bayraklarını her yere astıklarını ifade eden Sucuoğlu, aynı saldırının gerçekleştirildiği Türkiye’ye karşı duyarlı olunmadığına dikkat çekti.

Türk bayrağının yanına KKTC bayrağı da astıran Sucuoğlu, “Bu bir isyanın bir şekilde dışarıya tezahürüdür. Dünyanın hiçbir yerinde terörizme bağlı canlı bombalarla ve ya başka şekilde ölümü tasvip etmiyoruz. Dünyanın her yerinde teröre karşıyız. Her yerde can candır” dedi.

“Tüm ülkelere aynı hassasiyet gösterilmiyor”

Dünya ülkelerinin duyarlılıkta çifte standart uyguladığını aktaran Sucuoğlu şunları söyledi:

“Yani Belçika’da ve ya Avrupa’nın başka bir ülkesinde canlı bombanın patlatılması ve ya terörizm nedeni ile can kayıpları olduktan hemen sonra dünyanın belli ülkelerinde başta Amerika olmak üzere Belçika bayrağı asılırken AB bayrağı asılırken Anavatanımız Türkiye’de altıncı defadır canlı bombalarla birçok soydaşımız hayatını kaybediyor ama buna bir hassasiyet gösterilmiyor. Çok yüzeysel demeçlerle olay kınanıyor ama onun dışında herhangi bir tepki gösterilmiyor. Biz açıkcası özellikle Belçika’dan sonra dünyanın belli bölgelerinde Belçika Avrupa bayrakları protesto amaçlı açıldıktan sonra insanın isyan etmemesi mümkün değil.”

“Tuzim Bakanlığı olarak istanımızı gösterdik”

“Biz de yavruvatan ve Turizm Bakanlığı olarak bu isyanımızı bu şekilde gösteriyoruz” diyen Sucuoğlu, “Türk bayrağımızı ve bizim bayrağımızı kendi bakanlığımızı önüne asma kararı aldık. Ama aynı zamanda dünyada yapılan tüm terörizm faaliyetlerini kınamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Pakistan örneğini verdi

Geçtiğimiz günlerde Pakistan’da meydana gelen saldırıdan da örnek veren Sucuoğlu şöyle devam etti:

“Bir bakıyorsunuz Avrupa’da ve ya başka bir yerde Türkiye’de ve ya diğer Müslüman ülkelerdeki can kayıpları sıradan geçiştiriliyor. Ama Avrupa’dakiler konu oluyor. Protestolar oluyor. Kaç ülkeden cumhubaşkanları, başbakanlar kolkola girip yürüyor ama İstanbul’da Ankara’da ve ya başka bir ülkede daha ziyade Ortadoğu bölgesinde ve ya Pakistan gibi ülkelerde olan herhangi bir terörizm sonucu kaybedilen canlar için hiçbir faaliyet yok. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Anlayamıyorum…”

“Türkiye’de terör bitene kadar asılı kalacak”

KKTC olarak çifte standarda karşı bu şekilde isyanlarını ortaya koymak istediklerine işaret eden Sucuoğlu, bayrakların Türkiye’deki terör belasının son bulana kadar asılı kalacağı bilgisini de verdi.