Türkiye ve sınırlarında yaşanan olayların mavi turlarda iptallere yol açmasa da rotanın Yunan adalarına kaymasına sebep oldu.

Türkiye'nin söz sahibi yat şirketlerinden Türk Yat'ın sahibi Eyüp Bayraktaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör olayları nedeniyle Marmaris ve Bodrum'dan tura başlayan bazı müşterilerinin çıkış noktalarını Yunanistan'ın Rodos ve İstanköy (Kos) adaları olarak değiştirdiğini söyledi.

Mavi tur yolcularının artan terör olaylarından çekindikleri ve kendilerini güvende hissetmek için böyle bir yola başvurduklarına değinen Bayraktaroğlu, "Müşteri sayımızda önemli bir düşüş yaşamadık. Yüzde 5 civarında bir gerilemeden söz edebiliriz ama bu bizi fazla etkilemez. Mavi turda iptallerden daha ziyade yüzde 40'a yakın rota kayması oldu. Yunanistan tercih edilir durumda" diye konuştu.

Rota değiştiren mavi tur tatilcilerinin Türkiye yerine daha çok Yunanistan'daki ada ve koyları gezeceğine işaret eden Bayraktaroğlu, bundan dolayı Türkiye'nin ekonomik kayıp yaşayacağına vurgu yaptı. Bayraktaroğlu, ilerleyen zamanda yat turizmi açısından devlet desteğine ihtiyaç duyabileceklerini kaydetti.

Terör mavi rotayı Yunan adalarına çevirdi