Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, "Terör ne yaparsa yapsın Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne zarar veremeyecektir" dedi.

Bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Ankara'dan karayolu ile Sivas'ın Şarkışla ilçesine gelen TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ı ilçe girişinde Sivas Valisi Alim Barut ve diğer il protokolü üyeleri karşıladı. Yılmaz, karşılaşmanın ardından Kayseri Şeker Fabrikası Şarkışla Bölge Müdürlüğü'nün Kompleksi Depo ve Tarım Binası temel atma törenine katıldı.

Burada konuşan TBMM Başkanı Yılmaz, "Ülkemizin bugün içinde yaşadığı durumda güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza yönelik saldırılar hepimizin yüreğini yaralamaktadır. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize şifa diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti olarak yaşadığımız bu zor coğrafyada her türlü toplumsal ve siyasal problemimizi demokratik ve siyasi zeminde çözebiliriz. Bizim tartışaraktan mecliste çözemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Türkiye Büyük Millet Meclisi halk iradesinin tecelligahıdır. Toplumsal barış ve güvenin sağlanmasına yönelik çözümünün de yegane adresidir. Milletimiz de böyle inanıyor ki seçime katılım yüzde 86 dolayısıyla sizler sahip çıktıkça problemlerinin çözümünü meclis olarak gördükçe inşallah Türkiye daha çok güçlenecek" dedi.

"BU ZOR DÖNEMLER AŞILIR"

"Türkiye daha çok güçlendikçe terör ne yaparsa yapsın Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne zarar veremeyecektir" diyen Yılmaz sözlerin şöyle sürdürdü:

"Devletimiz güçlüdür ülkemize ve halkımız yönelik her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güce ve iradeye sahiptir. Vatandaşlarımızın kaos ve yılgınlık yaratmak amacındaki girişimler karşısında soğukkanlılıklarını muhafaza etmeleri, demokratik protestolarının dışına çıkmamaları terörle mücadele de son derece önemlidir. Güvenlik güçlerimiz terörle uğraşırken onlara ilave bir sorun, onların enerjisini, zamanını alacak hiçbir eylemde bulunmamamız gerekir. Bu bizim asli vatandaşlık vazifemizdir. Milli bir ödevimizdir. Halkın gücü meclisin, devletin ve Cumhuriyetimizin gücüdür. Bu zor dönemler aşılır. Hiç kimsenin burnunun kanamadığı, kardeşliğin ve barışın temin edildiği bir toplumsal iklime mutlaka ulaşılır. Bunun en büyük garantisi bu ülkede yaşanan her türlü inanç, kimlik, anlayış ve siyasal görüş sahibi insanlarımızın ortak bir arada yaşama irade ve kardeşlik arzusudur. Birliğimiz milletimizin gücüdür birbirimizle kavga edersek sahip olduğumuz her şeyin bereketi kaçar. Temeli sağlam olan duvar yıkılmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli sağlamdır. Dünya yeniden kurulsa Türkiye yeniden kurulan bu dünyada yerini alır. Türkiye kaderimiz ve bu bizim seçimimizdir. Buna sahip çıkmak bizim bu ülkeye bu vatana ve evlatlarımıza olan öncelikli sorumluluğumuzdur."

Konuşmaların ardından Yılmaz ve beraberindekiler temel atma törenini gerçekleştirdi.