Genelkurmay Başkanlığı, son bir gün içerisinde yaşanan terör olayları ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kilis Elbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, Çıldıroba Köyü bölgesinde, yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 21'i yabacı uyruklu 22 DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen şahıs yakalandığı bildirildi.

TERÖRİSTLERİ HELİKOPTER MÜDAHALE ETTİ

Ağrı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekât Timi unsurlarının, Ağrı Diyadin Tendürek Dağı Kurt Tepe bölgesinde yaptığı operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensubu 4 teröristin Şahgül Yaylası'nda bir araçla gelerek, görevli Jandarma Özel Harekât unsurunun bulunduğu bölgeye yaklaşık bin 200 metre mesafeden keşif amaçlı ateş ettiği kaydedildi.

Jandarma Özel Harekat unsurlarının, bölücü terör örgütü mensuplarının bölgeden uzaklaşmaya başladığını tespit etmeleri üzerine mevcut silahlarla ateş altına aldıkları kaydedilerek, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca da ateşe karşılık verilmesi üzerine kısa süreli bir çatışma çıkmıştır. Bölgenin leçelik alan olması sebebiyle bölgeye taarruz helikopter kolu sevk edilmiş, taarruz helikopter kolu tarafından bölücü terör örgütü mensupları ve kullandıkları araç ateş altına alınmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarınca önümüzdeki günlerde eylem amaçlı kullanılacağı değerlendirilen araç imha edilmiştir" denildi.

Bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedinin, Hakkari merkez ilçesi Oğul Köyü bölgesinde, yakınları ve bir grup vatandaş tarafından bulunduğu açıklandı.

2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığınca, Adıyaman Merkez Kozan Köyü bölgesinde icra edilen operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada 2 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak çatışmada, bir jandarma astsubay ve bir uzman jandarma çavuşun hafif yaralandığı kaydedildi.

UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Şırnak 1'inci Jandarma Tugay Komutanlığınca, Şırnak Uludere Karaçalı Tepe mevkiinde düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından unsurlara silahlı saldırıda bulunulduğu belirtilerek saldırıda bir Jandarma Uzman Çavuşun hafif yaralandığı bildirildi.

20 ADET KALEŞNİKOF PİYADE TÜFEĞİ ELE GEÇİRİLDİ

Pervari İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesinde, ilçe merkezine götürülmekte olan 20 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait 29 adet şarjör ele geçirildiği kaydedildi.

TERÖRİST TESLİM OLDU

Bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin, 3'üncü Hudut Alay Komutanlığına teslim olduğu ifade edildi. 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı tarafından Bölücü Terör Örgütü mensubu iki teröristin yakalandığı bildirildi.

PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Siirt İl Jandarma Komutanlığınca Siirt merkez Gökçebağı beldesi girişinde bulunan bir adet el yapımı patlayıcı imha edildiği belirtildi. Muş İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Muş'un Varto ilçesi Kolan, Kaynarca, Ölçekli ve Çayçatı köylerinde başlatılan operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile kısa süreli çatışma yaşandığı kaydedilerek çatışmada herhangi bir zayiat meydana gelmediği bildirildi.

TRAFOYU PATLATTILAR

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Batman'ın Sason ilçesi Kelhasan köyü ve Kilimli köyleri arasında kalan bölgede bulunan özel bir şirkete ait GSM baz istasyonu ile elektrik trafosu patlatıldığı ifade edildi.