Tunceli Valiliği, kentteki operasyonlarda 3 teröristin öldürüldüğünü ve çok sayıda patlayıcının imha edildiğini açıkladı.

Tunceli Valiliğince, Pülümür Vadisi ve üst bölümlerinde Cuma günü başlayan ve 3 gün devam eden operasyonlara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, merkez Alacık köyü kırsal kesiminde mezarlık görünümü altında inşa edilen ve propaganda mekanları ile sembollerin yıkılması ve örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla "Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel" operasyonunun tamamlandığı belirtildi.

Alacık köyü Doğancık bölgesinde oluşturulan mezarlık alanındaki sığınak ve barınaklarda bulunan teröristler ile operasyon bölgesinden kaçan 3 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğine dikkat çekilen açıklamada, örgütün sözde mezarlık görünümü altında yasa dışı olarak inşa edilen ve içlerinde örgütsel propaganda yapılan bina ve müştemilatının kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi. Açıklamada, "Örgüt mensupları tarafından mezarlar arasına ve civarına yerleştirilen mayın ve el yapımı patlayıcılar da imha edilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarında kullanılan uçaksavar mevzisi, sığınak ve yaşam alanları tahrip edilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan uçaksavar mevzisi, sığınak ve yaşam alanlarında 4 adet el bombası, 5 adet elektrikli fünye ile çok sayıda patlayıcı madde, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir" denildi.

"800 KİLOGRAM PATLAYICI İMHA EDİLDİ"

Açıklamada Erzincan karayolu üzerine döşenmiş 2 farklı noktada tespit edilen 800 kilogram el yapımı patlayıcının imha edildiği de bildirilerek, döşenen patlayıcıların temizlenmesi esnasında düzenlenen el yapımı patlayıcılı saldırıda ise 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu kaydedildi.

Açıklamada, saldırı nedeniyle yüksek gerilim hattında hasar oluştuğu ve şehir merkezine 24 saatten fazla süreyle elektrik verilemediği de ifade edildi.