Kars'ta PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen ve Şehit Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı'nın adının verildiği ŞAMDANCI-3 operasyonunda teröristlere ait çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Kars İl Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen ŞAMDANCI-3 operasyonu kapsamında; görevli birliklerce yapılan arama-tarama faaliyeti esnasında, BTÖ mensuplarınca yakın zamana kadar kullanıldığı değerlendirilen bir sığınakta; 2 adet büyük tüp, 3 adet plastik bidon içerisinde tuzaklanmış patlamaya hazır vaziyette toplam 150 kg ağırlığında EYP (içerisinde Bulgaristan menşeli RDX patlayıcı madde bulunduğu tespit edilmiştir), 4 top kablo, 6 adet elektrikli fünye, 1 adet akü, 5 adet büyük boy pil, 1 çift araç plakası (plakanın sahte olduğu tespit edilmiştir), 5 adet ajanda, 1 adet siyah valiz, 2 adet soğuk iklim parkası, 1 adet uyku tulumu, 1 adet sweat shirt, 20 metrekare sera naylonu, 2 adet 5 metrekare sac levha, 1 adet ızgara, 50 kg un, 5 kg maya, 5 kg zeytin, 2 adet enjektör, 3 ampul penisilin, 2 adet diş macunu, 5 çift çorap, 2 adet dişçi kerpeteni, 2 adet diş kontrol aynası ve değişik muhteviyatta dişçi malzemesi, 2 adet kazma, 1 adet kürek ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, Sarıkamış Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilerek EYP düzenekleri bulundukları bölgede imha edildi.

Konu ile ilgili olarak Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Terör örgütüne karşı icra edilen operasyonların temel hedefi, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasıdır. TSK ve güvenlik güçlerimiz, halkımızın huzur ve güveni için her türlü imkanları kullanarak özveriyle BTÖ ile mücadeleye devam etmektedir. Vatandaşlarımızın TSK ve güvenlik güçlerimize terörle mücadele kapsamında destekleri esirgememeleri, terör örgütünün faaliyetlerinin sonlandırılması açısından önem arz etmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Güvenlik güçlerimiz BTÖ mensuplarına karşı operasyonlarını kararlılıkla sürdürecektir. Terör örgütüne destek verenler, devletimizin güvenlik güçlerinden kaçamayacak, er ya da geç hak ettikleri cezayı alacaklardır" ifadelerine yer verildi.