11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Terörle mücadele en önemli şey, bütün vatandaşların kardeşliğini pekiştirmektir" dedi.

Erciyes Dağı'nda dinlendikten sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Terörle mücadelenin bu kadar sıkıntılı milletin gece gündüz aklının fikrinin güvenlik mesailerinde olduğu zamanda siyaset konuşacak halim yok. Maalesef memleketimiz önemli bir gündemle karşı karşıya. Bir zamanlar geride kaldığını düşündüğümüz terör tekrar Türkiye'nin birinci gündem maddesi oldu. Türkiye'nin birliğini ve halkın birlik beraberliğini, Türkiye'nin barışını milletin huzurunu çok büyük tehdit etmeye başladı. Çok sayıda şehitlerimiz var. Her şehit haberini aldıkça hepimizin içine ateş düşüyor. Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Millet olarak tabiî ki onlara çok büyük şükran borcumuz var. Ailelerine şükran borcumuz vardır. Şehitlerin ailelerini hepsi milletimize emanet olduğunu unutmamak gerekir. Her köyde her mahalledeki şehit ailelerini en saygın en şerefli vatandaşlarımız olarak onlara her türlü hürmeti ihtimamı göstermemiz gerekir." dedi.

"MUHAKKAK KAÇINMAK LAZIM"

Gül, "Terörle mücadelede birlik ve beraberlik önemli" diyerek şu şekilde konuştu:

"Bunun için öncelikle Türkiye'nin iç huzuru temin edilmesi, çeşitli siyasi farklılıkları artık bir kenara bırakıp söylemi değiştirmek ve herkesin enerjisini Türkiye için toparlayabilmek lazım. Eminim ki şu anda devleti, ülkeyi yönetenler bunun bilincindedirler. Şüphesiz ki siyasetin önemli aktörleri hepsi bu bilincin içinde olması gerekir. Türkiye'nin dışında zaten büyük olaylar oluyor. Türkiye'nin neredeyse mücavir alanı tamamen ateş çemberi çerisinde. Büyük yangınlar var. Bu yangınların Türkiye'ye sıçramaması mümkün değil. Onun için daha dikkatli olmalıyız. Onun için birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz, farklı siyasi tavırları bir kenara bırakıp Türkiye'nin bu kritik dönemeçte bu büyük tehdite karşı tek bir yürek içinde olması gerekir. Terörle mücadele en önemli şey bütün vatandaşların kardeşliğini pekiştirmektir. Bazen bilmeden büyük bir vatan severlik, milliyetçilik duygusu içerisinde içinde bilmeden teröristlerin işine gelecek işler yapılabilir. Bundan kaçınmak lazım. Bununla söylemek istediğim Sokak olayları şiddet taşkınlıklar vatandaşların arasındaki farklılığa şiddetle karşı çıkmak bundan muhakkak kaçınmak lazım. Vatandaşlarımızın muhakkak ağır, vakur bir şekilde terörü telin etmeleri ve yetkili sorumlu otoritesi olan bütün devlet sorumlularının arkasında bulunmaları gerekir."

HÜRRİYET'E YÖNELİK SALDIRI

Medyaya şiddet konusu sorulan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Medyaya şiddette çok yanlış bulurum. Gazetelere ne olursa olsun herhangi bir baskınlar bunlar Türkiye'ye tahmin edilmeyecek zarar veri bunlar Türkiyenin görüntüsünü, hükümetin görüntülerine, Türk siyasetçilerinin görüntülerine inanılmaz zarar verir. Bu tip taşkınlıkları yapanlar aslında çok büyük zarar verdiklerinin farkında olmaları lazım. Herkesin fikri farklı olabilir, bunu kabul etmek zorunda değilsiniz. Beğenmediğiniz fikirlere tepkiler demokratik yollarla olur. Basına yapılacak saldırılar Türkiye'nin itibarını çok sarsar" cevabını verdi.