Eskişehir'de yaz mevsimi ile birlikte şehrin birçok yerinde açılan seyyar karpuz kavun sergisini adeta evlerine haline getiren satıcılar, bir taraftan para kazanmaya çalışırken, bir taraftan da gece gündüz ürünleri başında hırsızlara karşı nöbet bekliyorlar.

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuz ve kavun sergileri her yıl olduğu gibi bu yıl da bir çok noktada kuruldu. Yaz ayları boyunca vatandaşlara hizmet veren sergilerdeki karpuz ve kavunlar güzel görüntülerde oluşturuyor. Vatandaşların kolay ulaşması için bir çok yerde kurulan sergiler, bir bakıma da satıcıların evleri durumunda. Hırsızlık olayları ve gece geç saatlere kadar yapılan satışlar nedeniyle satıcılar, sergilerinde yatıp kalkıyor. Ekmek parası için yaz aylarının sıcaklığına da dayanan satıcılar, genellikle çadırdan yapılmış sergilerde gün boyu ekmek parası kazanmak için bekliyor.

ÇAY İÇMEYİP KARPUZ KAVUN YESİNLER

Uluönder mahallesinde karpuz sergisi bulunan Levent Arslanbenzer, yaz aylarında evlerindeki yatakları sergiye taşıdıklarını söyledi. Sergiye, televizyon ve bilgisayar getirerek zaman geçirmeye çalıştıklarını belirten Arslanbenzer:

"Yatağımıza kadar her şeyi buraya koyuyoruz. Müşterilerle birebir ilgileniyoruz. Sabah geliyoruz, gece geç saatlere kadar buradayız. İki mesai olarak çalışıyoruz. Gece kalan yeğenlerim var. Oldukça zorlu diyelim, ama ekmek parası yapacak bir şey yok. Her sezon olduğu gibi 4-6 ay sezon durumuna göre açıyoruz. Bu sene sıcaklardan dolayı tarlalardaki durum belli. Karpuz resmen tarlada kurudu. Üretici zarar etti, bir tek müşteriye yaradı diyebiliriz. Fiyatlar bu sene oldukça düşük. Halkımız çay içmesin, karpuz kavun yesin. Meyveler bu sene gerçekten çok düşük" dedi.

"HIRSIZLIK OLAYLARI ÇOK FAZLA, KAMERA SİSTEMİ DÜŞÜNÜYORUM"

Çok fazla hırsızlık olaylarıyla karşılaştıklarını dile getiren Arslanbenzer, yaşadıkları sorunları şu şekilde dile getirdi:

"Gördüğünüz gibi yol üzerinde toz toprak var. Biz de tezgahımızı temizlemek zorundayız. Müşteriye daha hijyen olsun diye. İster istemez ürünleri elden geçirmemiz lazım. Müşteriye hizmetin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Bu zamana kadar bir şikayetle karşılaşmadık. Hırsızlık olayı fazlasıyla var. Bazen ayrılıyoruz, geliyorum ki bozuk paralar çalınmış, adam karpuzu almış gitmiş. Onun için geceleri iki kişi kalıyor. Uyuduğunuz zaman hırsızlar arkadan dolanıyor. Etrafı açık olunca, güvenlik zor. Seneye kamera sistemi düşünüyorum."