Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Thalassaemia Derneği’ni kabul etti.

Dernek Başkanı Derya Güven, derneğin çok fazla sorunu olduğunu ancak en büyüğünün kan olduğunu belirterek, kan bankasında personel eksikliği nedeniyle ekiplerin düzenli kan toplayamadığını ve bunun kendilerinin tedavilerini aksattığını söyledi.

Bu sorunun 3 yıldır devam ettiğimi dile getiren Güven, “Artık sabrımız kalmadı. Kan toplanamamasına acil çözüm talep ediyoruz” dedi.

Güven, yarın derneklerinin kuruluş yıldönümü olduğunu da hatırlatarak yaşanan sorunlar yüzünden bunu bile kutlayamayacaklarını belirtti.

VAROĞLU

Thalassaemia Derneği As Başkanı Ahmet Varoğlu ise, bugün ilk kez Meclis Başkanı tarafından davet edilmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, bugün burada oturabilmelerini de derneğin yaptığı çalışmalara borçlu olduklarını anımsattı.

Bunca yıldan sonra daha faydalı ve yaratıcı sorunlarla uğraşmaları gerekirken hala kanla mücadele etmelerinin moral bozucu olduğunu belirten Varoğlu, kan sorununa çözüm olabilecek öneriler sundu.

SİBER

Meclis Başkanı Siberl Siber, sosyal devletin üzerine düşen en önemli görevlerden birinin ’her bireyin sağlıklı yaşamasını sağlamak’ olduğunu vurgulayarak, kan sorunuyla ilgili ilk olarak Sağlık Bakanlığıyla da görüşerek kampanya düzenlemeyi planladıklarını ancak bunun dönemlik, kısa vadeli bir çözüm getireceğini, bu nedenle de tüm ilgililerin bir araya gelerek uzun vadeli bir çözüm bulunmasını öngördüklerini kaydetti.

Siber, kan vermenin hem tıbbi hem de manevi katkıları konusunda toplumu bilinçlendirmek gerektiğini söyleyerek, bu bilinçlendirmenin de devletin sorumluluğu olduğunu belirtti.

Thalassaemia konusunda meclisin gurur duyduğu bir başarı öyküsü olduğunu anımsatan Siber, bu hastalığı sıfırlamayı başarsalar da mevcut hastaların da yüzlerini güldürecek başarılı çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Siber, bu konuda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, “ Söz vererek değil kalıcı yazılı bir yapıya dökerek yapılacak çalışmalar lazım” dedi.