Yunanistan Parlamentosu’nda 17 milletvekili ile temsil edilen Sosyal Demokrat Podami Partisi Genel Başkanı Stavros Theodorakis dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı telefonla arayarak kutladı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Akıncı'yı tebrik etmek ve yeniden başlayan müzakere sürecinde başarılar dilemek için arayan Theodorakis, Akıncı'nın seçilmesinden sonra oluşan olumlu havadan memnuniyet duyduklarını iletti.

Yunan halkının büyük bir bölümünün Kıbrıs'ta çözümü desteklediğini ifade eden Theodorakis, "Yeniden başlayan sürece desteğimiz tamdır. Bu tarihi bir süreçtir ve olumlu sonuçlanmasını temenni ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı da cevaben, Theodorakis'e teşekkür ederek, Kıbrıslı Türklerin de çözümden yana olduğunu belirtti.

Kısa bir süre önce Ankara'ya yaptığı resmi ziyarete de değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, "Bu ziyaretimde Türkiye Cumhuriyeti'nin de çözüm yolunda destek verdiğini gördüm. Kıbrıs Türk, Kıbrıs Rum, Yunanistan ve Türkiye halklarının bu yöndeki desteği ve halkların dayanışması çok önemlidir" dedi.

Bulunacak bir çözümün Türkiye ve Yunanistan'a da olumlu etki yapacağına işaret eden Akıncı, "Bunun yanında Doğu Akdeniz'e de istikrar gelecektir" dedi.

Akıncı ayrıca, iki toplumlu görüşmelerin 1968'den beri devam ettiğini anımsatarak, artık çözüme ulaşmak için daha fazla gecikmemek gerektiğini vurguladı.