Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve iş adamlarını kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, görüşmede, Ticaret Odası yetkilileri parmak patates ve bulgur ithalatı ile ilgili taleplerini dile getirdi, ayrıca gıda güvenliği ve AB standartları ele alındı.

Tarım Bakanı Erkut Şahali yaptığı konuşmada,  Avrupa Birliği ile uyum konusunda gerek bakanlık gerekse tüm devlet birimlerinin ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek, Ticaret Odasının taleplerinin de bu çerçevede ele alınacağını ifade etti.

Şahali, bakanlık olarak devletin tüm ilgili kurumlarıyla birlikte Avrupa Birliği ile uyum konusunda ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, bu konuda kapasite artırımına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Erkut Şahali, parmak patates ve bulgur konusunun da bu çerçevede değerlendirildiğini ifade ederek, tarımsal destek sisteminin revize edilmesiyle çalışmalarının daha görünür olacağı konusundaki umudunu dile getirdi.

1449236843.jpg

Mevcut sistemin sürdürülebilirliğini kaybettiğini vurgulayan Şahali, reform çalışmasıyla meydana gelecek değişimlerin uzun erimli düşünüldüğünde makul olduğunun anlaşılacağını, çalışmaların bilimsel veriler doğrultusunda yürütüldüğünü anlattı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da, Bakan Şahali’nin göreve gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Şahali’nin enerjisi ve vizyonuyla başarılı olacağı yönündeki inancını dile getirdi.

Toros, parmak patates ve bulgur ithaline getirilen sınırlamalar konusuna değindiği toplantıda, konu ile ilgili taleplerini dile getirdi.

Toros, Oda’nın çalışmalarına da değinen Toros, gerek Kıbrıs Türk ekonomisinin gerek tüm toplumun temsilini yapan, lobi faaliyetleri yürüten geniş boyutlu bir misyon üstlendiklerini anlattı.

Hellimin tescili konusundaki çalışmalara da katkıları olduğunu dile getiren Toros, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve üretimde AB standartlarının yakalanmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Toros, hellimde gelinen noktanın sevindirici olmakla birlikte, potansiyelin kayba değil kazanca dönüştürülmesi için bakanlığın alacağı siyasi iradenin önemini ortaya koydu.