LTB ekipleri sağnak yağmurdan etkilenen bölgelerde oluşan problemler yanında vatandaşların şikayetleri doğrultusunda ilgili birimlerle koordineli şekilde çalışmalar yürütüyor.

Biriken çamurlar boşaltılıyor

Çalışmalar kapsamında ilk etapta yağış nedeni ile tıkanan boruların açılmasına öncelik verildi. Bu kapsamda logarlarda biriken çamurları temizliyor. Belirlenen kritik noktalarda tıkanan logarların açılması sonrasında bu çalışma genele yayılacak. LTB bunun yanında özel olarak kiralanan jet aracı ile yağmur suyu drenaj hattına biriken çamurları boşaltmayı da sürdürüyor. Yağışlar sonrası derenin getirdiği çamurlar nedeni ile tıkanan yağmur suyu drenaj hatları, yüksek basınç uygulayan ve 40 metreye kadar ulaşabilen jet aracı sayesinde açılıyor.

Harmancı: İlk etapta mağduriyetleri gidereceğiz

Yaşanan sorun nedeni ile sıkıntı yaşayan vatandaşlardan belediye adına özür dileyen LTB Başkanı Mehmet Harmancı, ilk etapta yaşanan mağduriyetleri gidermeyi ve bir sonraki yağışa kadarki sürede görülen sorunların geçici çözümlerini arayacaklarını belirtti.

Harmancı, başkentteki altyapı sıkıntısının uzun yıllardır devam eden bir sorun olduğunu, ancak kendilerinin bu konuda kaderci bir anlayış ile bakmayacaklarını söylerken, hedeflerinin yapacakları girişimler ve geliştirecekleri projelerle ile bu durumu oluşturan esas eksiklikleri gidermek olduğunu ifade etti.  

hat-1.jpg

hat-2.jpg

hat-3.jpg

hat-4.jpg

hat-6.jpg