Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Nijer Futbol Federasyonu'na bağlı ülkenin en eski amatör futbol takımlarından Olympique Futbol Kulübü'ne spor malzemesi desteğinde bulundu.

Nijer'de farklı sektörlerde birçok projeyi hayata geçiren TİKA, projelerine bir yenisini daha ekledi. TİKA, Nijerli gençlerin yaşamında önemli bir yer tutan sportif faaliyetlerin desteklenmesi kapsamında Nijer Futbol Federasyonu'na bağlı ülkenin en eski amatör futbol takımlarından Olympique Futbol Kulübü'ne spor malzemeleri desteğinde bulundu.

Futbol kulübüne profesyonel futbol maçları için gerekli tüm spor malzemeleri düzenlenen törenle teslim edildi. Törene, Türkiye'nin Niamey Büyükelçisi Hüseyin Özdemir, Nijer Futbol Federasyonu yöneticileri, TİKA yetkilileri, Futbol Klubü yöneticileri ve futbolcular katıldı.

Niamey Büyükelçisi Hüseyin Özdemir yaptığı açıklamada sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmada önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, bu gibi projelerin gençleri spor yapmaya teşvik edeceğini belirtti.

TİKA'nın spora ve gençlere verdiği destekten dolayı oldukça memnun olduklarını ifade eden Futbol Federasyonu yetkilileri ise Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkürlerini ilettiler.

TİKA’nın destekleri sürüyor

TİKA’nın destekleri sürüyor