ÜLKEYE EMEKLERİ BÜYÜK: İç Hastalıkları Uzmanı Saffet Ratib, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin kurucularından olup hastanenin ilk dahiliye klinik şefiydi. Dr. Ratib, kamudaki görevinden emekli olduktan sonra da çok sevdiği mesleğini bırakmadı. Ratib, onu ölüme götüren talihsiz kazanın yaşandığı güne kadar muayenesinde hasta bakıyordu

TIP CAMİASI YASTA: Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Dizdarlı, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Dr. Sıla Usar İncirli ve Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Ratib’in vefatı dolayısıyla üzüntülerini dile getirdi

Duygu ALAN

Kıbrıs Türk toplumunun değerli isimlerinden Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin kurucularından İç Hastalıkları Uzmanı Saffet Ratib, bir yıldır tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde dün sabah saatlerinde yaşama gözlerini yumdu.

Doktor Saffet Ratib’in vefatı başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini derin üzüntüye boğdu.
Kıbrıs Türk toplumuna önemli hizmetleri olan Dr. Ratib, Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin ilk dahiliye klinik şefiydi.

Profesör Doktor Hematoloji Uzmanı Siret Ratib’in babası, Profesör Doktor Bey,in Cerrahı Necmettin Pamir’in kayınpederi olan Dr. Saffet Ratib evli ve iki çocuk babasıydı.

Dört yıldır yatağa mahkum yaşıyordu

İç Hastalıkları Uzmanı Saffet Ratib, dört yıl önce evinin giriş kapısında ayağının kayması sonucu yere düşerek kafasını merdiven ayaklarına çarpması neticesinde beyin kanaması geçirmişti.

İlk tedavisini Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde gören Dr. Ratib, daha sonra ambulans uçak ile İstanbul Acıbadem Hastanesi’ne sevk edilmişti. Orada uzun bir tedavinin ardından Doktor Ratib, yeniden ülkesine dönmüş, iki yıl kadar da eşinin refakati ile evde tedavi gördü.

Bir yıldır YDÜ Hastanesi’nde yatıyordu

Doktor Saffet Ratib, eşinin sağlık sorunları sebebi ile geçtiğimiz yıl Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Doktor Ratib, bir yıldır YDÜ Hastanesi’nde yaşlı bakım ünitesinde tedavi görmekteydi.

Makineye bağlıydı

İç Hastalıkları Uzmanı Saffet Ratip, dört yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu konuşma ve yeme yeteneğini kaybetmiş, midesinden besleniyordu.

Doktor Ratib, yaşadığı solunum güçlüğü sebebi ile uzun zamandır da makineye bağlıydı.

Cenazesi yarın

İç Hastalıkları Uzmanı Saffet Ratib, 6 Şubat 2016 tarihinde (Cumartesi) Lefkoşa İsmail Safa Camisi’nde öğlen namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Lefkoşa Kabristanlığı’nda toprağa verilecek.

TIP camiasının da acısı büyük

Doktor Saffet Ratib’in vefatı başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu, TIP camiası ise yasta.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Dizdarlı, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Dr. Sıla Usar İncirli ve Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Ratib’in vefatı ile üzüntülerini dile getirdi, yaslı ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diledi.

Dizdarlı: Kıbrıs Türkü onu unutmayacak

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Dizdarlı, İç Hastalıkları Uzmanı Saffet Ratib’in çok özel bir insan olmakla birlikte Kıbrıs Türk sağlığına da büyük emekler veren bir hekim olduğunu kaydetti.

Dr. Bülent Dizdarlı, “Saffet ağabeyimize tanrıdan rahmet ailesine de başsağlığı diliyorum. Kıbrıs Türk halkının başı sağolsun. Kıbrıs Türkü onu unutmayacak” diye konuştu.

İncirli: Işıklarda uyusun

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Dr. Sıla Usar İncirli, Doktor Saffet Ratib’in ülkede oldukça az hekim varken hekimlik mesleğini büyük bir özveri ile sürdürdüğünü, hekim azlığı olduğu dönemde insanları sağlığına kavuşturduğunu belirterek, Doktor Ratib’in bu topluma emeklerinin çok büyük olduğunu kaydetti.
Dr. Sıla Usar İncirli, “Kıbrıslı Türk hekimler olarak kendisini her zaman mesleğin öncülerinden biri olarak anacağız. Yaslı ailesine başsağlığı dilerim. Işıklarda uyusun” dedi.

Besim: Çok değerli, Işıklar içinde uyusun

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim, Doktor Saffet Ratib’in çok değerli, topluma gerçekten ciddi hizmetleri geçmiş bir meslektaşı olduğunu belirterek vefatından derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.
Saffet Ratib’in 1982-1984 yılları arasında Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanlığını da yaptığını belirten Besim, Dr. Ratib’in birlik için de önemli bir kimse olduğunu söyledi.

Filiz Besim, “Doktor Saffet Ratib Bey İç Hastalıkları Uzmanıydı. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin de altıncı dönem başkanıdır. Dr. Ratib, çok değerli, topluma gerçekten çok ciddi hizmetleri geçmiş meslektaşımızdır. Kendisini rahmetle anıyoruz. Işıklar içinde uyusun” dedi.

Gardiyanoğlu: İdolümüzdü

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Doktor Saffet Ratib’in ölümünden derin üzüntü duyduğunu belirterek, ailesine başsağlığı kendisine rahmet diledi.

Gardiyanoğlu, “TIP camiası yasta. Çünkü Doktor Saffet Ratib bizim ve bizden önceki dönemlerin idollerinden biriydi. Doktor Saffet Ratib, o kadar içten ve candan biriydi ki Kıbrıs Türkü için çok fedakarlık yaptı. Vefatından dolayı çok üzgünüm. Yaslı ailesine başsağlığı, kendisine de rahmet diliyorum” diye konuştu.