Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, görüşme masasındaki parametrelere olan inancına ve çözüm iradesine güvenleri nedeniyle Mustafa Akıncı’yı destekleme kararı aldığını duyurdu.

Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu yazılı açıklamasında, “Kıbrıs Türk hekimleri, Kıbrıs Türk halkının iradesini yabancı güçlere havale ederek özellikle Kuzey Kıbrıs’ı yaşanmaz hale getiren ve görüşme masasında inanmadığı parametrelerle çözüm vaat eden Derviş Eroğlu’na inanmamakta ve güvenmemektedir” dedi.

ABD’nin başını çektiği emperyalist ülkelerin kendi çıkarları için Ortadoğu’da halklar arasındaki her türlü anlaşmazlığı çatışmaya dönüştürerek yaşadıkları coğrafyayı kan gölüne çevirdikleri savunulan açıklamada, tam da bu dönemde Kıbrıs halkının çözüme ve barışa ulaşmasının hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, “Sendikamız Kıbrıs’ta çözümü Kıbrıs Türk halkının iradesine sahip çıkma yönünde atılacak ilk adım olarak görmektedir. Üyelerimiz ve halkımızı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Mustafa Akıncı’yı desteklemeye davet etmektedir” denildi.