Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, açıklamasında  verimliliğin artması için hekimin hastanede bulunduğu süre içinde hizmet verebileceği poliklinik odaları, ameliyat odaları, yardımcı personel sayısının da artırılması gerektiğini ifade etti.

Usar, “Alt yapı, hemşire, anestezi teknisyeni vb. eksikliklerin giderilmesi halinde biz hekimler mesainin uzatılmasına hazırız. Hiçbir iyileştirme yapılmadan sadece hekimlerin mesailerinin uzaması verimliliğe yansımayacaktır, bu bir yanılgıdır” dedi.

Usar,  geçmişte yaptıkları eylemlere dikkat çekerek, hükümet edenlerin neden eylem yaptıklarını anlayamadıklarını, sendika olarak eylemlere devam kararı aldıklarını belirtti.

Usar, yıllardır gelen geçen tüm hükümetler ve sağlık bakanları ile  sayısız görüşmeler yaptıklarını  Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın tadil edilmemesini, hekim kadro eksikliklerini ve kamu sağlık merkezlerinin fiziki koşulların yetersizliğini gündeme taşıdıklarını anlattı.

26 Ekim’de yaptıkları  eylemin ardından Başbakan Ömer Kalyoncu’nun  yaşanan süreci çarpıtarak grevin nedenini yine  ikinci iş ve bir meslektaşlarının   aldığı kamudan ihraç cezasına tepkiye indirgediğini ileri süren Usar, Başbakan’ın açıklamalarının hekimlerin niye eyleme geçtiğini hükümetin kavramadığının göstergesi olduğunu savundu