Adana'da 6 suçtan aranan bir şahıs düğünde silahla yaralanınca, yakınları tıp merkezini basıp doktoru zorla götürerek yaralıyı tedavi ettirdi.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Onur Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 6 suçtan aranması bulunan Mesut Ş. bir düğünde silahla yaralandı. Akrabaları aranması olduğu için hastaneye götürdüklerinde polis tarafından yakalanacağı için bir tıp merkezine gidip doktoru getirme planı yaptı. Mesut Ş.'nin akrabaları Yunus Ş. (32), M.M.B. (16), H.B. (15) ve A.D. (17) Şakirpaşa Caddesi üzerindeki tıp merkezine giderek doktorun odasına girdi. Dr. Mustafa Arıcan'a, "Bir yaralımız var buraya getiremiyoruz bizimle geliyorsun" dedi. Dr. Arıcan önce neye uğradığını şaşırdı daha sonra tıp merkezinin bazı çalışanları araya girip şahısları sakinleştirmeye çalıştı. Ancak Yunus Ş. tıp merkezi çalışanlarına bıçak çekti. Bu arada doktor da olayların büyümemesi için gitmeyi kabul edip bir teknisyen ile hazırlık yapmaya başladı. Ancak şahıslar da tıp merkezi görevlileri ile tartışmaya devam etti. Dr. Arıcan ve teknisyen yanlarına tıbbi malzemeleri alıp dışarı çıktı. Ancak şahıslardan elinde bıçak olan Yunus Ş. bir görevli ile tartışmaya devam etti. Bu arada üzeri kanlar içinde olan başka bir şahıs da görevliye tokat atarak darp etti. Araya diğer çalışanlar girip tam tartışmayı yatıştırırken, bu arada yaşlı bir adam gelerek yine görevliye tokat attı. Vatandaşların araya girip "Doktor ve teknisyen hazır sizi bekliyor" demesiyle şahıslar yatışarak dışarı çıktı. Daha sonrada şahıslar doktoru ve teknisyeni götürdü. Bu anlar ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Tıp merkezinde bütün bunlar yaşanırken bazı vatandaşlar da polisi arayıp şikayetçi oldu. İhbar üzerine tıp merkezine gelen polis ifadeleri alıp şahıslar hakkında inceleme başlattı. Dr. Mustafa Arıcan'ın, şahısların bir yaralıyı dışarıda tedavi ettirmek için geldiklerini, önce kabul etmediğini ancak olay çıkartınca daha fazla olayların büyümemesi için kabul edip gittiğini söylediği öğrenildi.

Polisin gözaltına aldığı 4 kişi, emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolüne getirilen Yunus Ş.'nin basın mensuplarının "Neden doktoru kaçırdınız" sorusuna "Sen para kazan diye, bizim sayemizde para kazandınız işte" diye yanıt vermesi dikkat çekti.