Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) düzenlediği Uluslararası Kariyer Haftası kapsamında Eğitim Fakültesi’nin davetli konuşmacısı olarak ülkemize gelen Türkiye’nin eski bakanlarından M. Tınaz Titiz, “Sormak Özgürlüktür” başlıklı bir konferans verdi.

Çoğunluğunu Eğitim Fakültesi öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının oluşturduğu büyük bir dinleyici kitlesine hitap eden M. Tınaz Titiz, eğitimle ilgili herkesin dile getirdiği ve tartıştığı konulara değindi. Öncelikle ‘problem’ tanımını yapan Titiz, herhangi bir problemin çözümünün en başta o problemin iyi tanımlanmasına bağlı olduğunu ifade etti.

“Sorun Nasıl Çözülmez?”, “Girişimcilik”, “Ezbere Hayır”, “Ezbersiz Eğitim için Yol Haritası”, “Genç Girişimcilere Öneriler”, “Okulda Yeni Eğitim”, “Girişimcilik Rehberi” gibi yayınları olan M. Tınaz Titiz, eğitim için altı soru altı maxim (ilke) başlığı altında, eğitimin kimlere, niçin ve nasıl verileceğini, bu süreç içinde korunacak ilkelerin neler olacağını, kırılması gereken açmaz dengelerin neler olduğunu ve nasıl kırılacaklarını anlattı. Eğitim verilecek kişilerin aldıkları o eğitimi geriye ödeme kabiliyetlerinin olup olmadığının da önemini vurgulayan Titiz, konuşmasının sonunda salonu dolduran dinleyicilerden büyük alkış aldı.

DAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, M. Tınaz Titiz’e konuşmasından dolayı teşekkür etti ve günün anısına kendisine bir plaket takdim etti.

1-300.jpg