Lefkoşa Terminal bölgesinde Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından yaptırılan tiyatro binası yapımı tamamlanamadığı için evsizlere ev olmuş durumda.

Kaba inşaatı biten binanın kapıları kapatılamadığı için, içerisi adeta bir tuvalet gibi kullanılıyor. Binanın içerisinde her köşede insan pisliği mevcut.

Binanın içerisinde bira şişeleri, içki şişeleri ve poşetlerin içerisine sıkılmış baliler var. Çevrede oturan vatandaşlardan öğrenilen bilgiye göre, hafta sonra bina askerler tarafından içki mekanı olarak kullanılıyor.

“Otel gibi kullanıyorlar”

Bölgede oturan bir vatandaştan, ismini vermek istemeyerek olanları Havadis’e anlattı.

Vatandaş, geceleri bir grup gencin gelip gittiğin Anlattı, duyarlı vatandaş içeride yüksek sesle müzik dinlediklerini, bazen ise içeriden bağırış çağırış sesleri geldiğini anlattı. Bölgedeki diğer vatandaşlar en kısa sürede bir önlem alınmasını istedi.

Harmancı: 12 milyon TL’ye ihtiyaç var

Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, tiyatro binasının  yapımının bitirebilmesi için 12 milyon TL’ye ihtiyaç olduğunu, LTB’nin de böyle bir bütçesi olmadığını söyledi.
Harmancı, Kendi döneminde binanın etrafını kapattıklarını fakat yinede kişi veya kişilerin kırarak içeri girdiklerini kaydetti.