Emir Ertorun 

Tiyatro sanatçısı Yücel Köseoğlu, ölümünün 5. yıldönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki anma törenine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katıldı.

Törende, Köseoğlu'nun yakın çalışma arkadaşları Üner Ulutuğ ile Kemal Tunç da saygı ve rahmetle anıldı.

ERSOY

Köseoğlu için düzenlenen anma töreninde ilk söz alan tiyatrocu Yaşar Ersoy, Köseoğlu'nun tiyatrocu, öğretmen, eğitimci, radyo televizyoncu, yazar kişiliği ve iki toplumu yakınlaştıran çalışmaları ile tanındığına işaret etti ve Köseoğlu'nu rahmetle andı.

Köseoğlu'nun ölümünün bugün 5. yıldönümü olduğunu ve O'nu saygıyla andıklarını ifade eden Ersoy, Yücel Köseoğlu'nun kendi meslek yaşamında önemli bir payı olduğuna işaret etti ve uzun yıllar hep birlikte çalıştıklarını söyledi.

Köseoğlu'nun iki toplumun yakınlaşmasında, dostluğun ve kültürler arası yakınlaşmanın ve barış kültürünün sağlanması için iki toplumlu sanatsal çalışmalar yanında sendikal ve siyasi görüşmelerde de çevriler yaptığını anlatan Ersoy, Köseoğlu'nun toplumun her alanında yaptığı özverili çalışmalarla adını tarihe yazdırdığını kaydetti.

1467448394.jpg

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, yaşam serüveni içerisinde Köseoğlu ile karşılaştığı kesitler olduğunu ifade ederek, Köseoğlu'nun hocası, dostu, mücadele arkadaşı olduğunu ve siyasette de aynı görüşte çalıştıklarını mücadele emek verdiklerini alınteri döktüklerini anlattı.

Akıncı, Köseoğlu'nu Temmuz 2011'de kaybettiklerini ifade ederek, onu hasret ve özlemle andı.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, her yıl azalan değil çoğalan bir duyguyla Yücel Köseoğlu'nu andıklarını belirterek, birlikte çalıştıkları dönemde ondan çok şey öğrendiklerini söyledi.

Harmancı, çok yönlü bir insan olan ve topluma çok değerli katkılar yapan Köseoğlu'nun bir ışık olduğunu işaret etti ve Köseoğlu'nu andı.

Aile adına konuşan Kürşat Köseoğlu da, anma törenine katılan herkese teşekkür etti ve toplum değerlerinin korunması ve birlikteliğin önemine işaret etti.

1467448421.jpg

1467448392.jpg

1467448422.jpg