Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler 1. Olağan Kongresi dün İskele’de gerçekleşti.

TKP Yeni Güçler basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, İskele Belediyesi Kongre Salonu’nda yer alan kongrede sürecin ilk adımı olarak İskele’nin  ilçe yönetim, disiplin ve ilçe denetim kurulları belirlendi.

İskele Belediyesi Kongre Salonu’nda yer alan kongrede İlçe Başkanlığına Ali Şammali seçilirken yönetim kurulu; Aslı  Gülali, Esma Kızıl, Hüseyin Beyaz, Hüseyin Can, Kemal Taygun, Mehmet Taş, Mustafa Öztürk, Şenol Karakaş, Sofia Beyaz, Halil Okta, disiplin kurulu; Musa Özmusaoğlu, Salih Emiroğluları, Azat Kızıl, yedek üye; Mehmet Yazıcı, Emine Temizkan ve denetim kurulu ise Mehmet Gören, Emine Temizkan’dan oluştu.

ÇAKICI “BİRLEŞTİRİCİ VE BÜTÜNLEŞTİRİCİ BİR ANLAYIŞIYLA İKTİDAR OLMA HEDEFİYLE KURULDU”

TKP Yeni Güçler Kurucu Başkanı Mehmet Çakıcı kongrede yaptığı konuşmada, siyasal partilerin birleştirici ve bütünleştirici olması gerektiğini belirterek, TKP Yeni Güçler’in bu anlayış ve iktidar olma hedefiyle kurulduğunu vurguladı.

1491838774.jpg

TKP Yeni Güçler’in 41 yıllık tarihinde Cumhurbaşkanı çıkarma başarısı dahil pek çok başarısı olduğunu anımsatan Çakıcı, bu geleneğin doğru tavır ve politikalarla Kıbrıs Türk halkına her zaman hizmet ettiği, hizmet etmeye de devam edeceğini söyledi.

Geleneğin geçmişte farklı anlayışlarla hareket eden kişilerle gruplar tarafından zaman zaman kendi iç birlik ve bütünlüğüne yönelik olumsuzluklar yaşasa da, her zaman çağdaş demokrasiyi savunduğu, savunmaya devam ettiğini vurgulayan Çakıcı, TKP Yeni Güçler’in “ne ezilen ne ezen insanca hakça bir düzen” ilkesine geçmişte olduğu gibi bugün de sahip çıktığını kaydetti.

“HEDEF; EMEKÇİ, KIBRIS TÜRK HALKINA YAKIŞIR BİR YAŞAM KURMA”

TKP Yeni Güçler’in yeni bir parti olduğu ama mücadele geleneğinden hareketle yoluna devam ettiğini ifade eden Çakıçı, hedefin emekçi Kıbrıs Türk halkına yakışır bir yaşamın kurulması olduğunu bildirdi.

TKP Yeni Güçler’in Kuzey Kıbrıs’ta eşitlikten, emekçi halktan, demokrasiden, hukuktan yana çekim merkezi olmayı hedeflediğini vurgulayan Çakıcı; “Bunu başaracağız. TKY Yeni Güçler’in başarrması demek halkın başarması demektir. Bunu herkese göstereceğiz”  dedi.

Çakıçı, TKP Yeni Güçler’in bir tek TKP’lilerin adresi olmadığının altını çizerek, partinin buna uygun hareket edeceğini  söyledi.

TKP Yeni Güçler Örgütlenme Sorumlusu Mustafa Emiroğluları, partinin ilk kongresi olan iskele ilçe kongresinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Emiroğluları, TKP Yeni Güçler’in süratle büyüdüğü ve ilk seçimde Kıbrıs Türk siyasal yaşamına damgasını vuracağına belirterek, iktidarı hedeflediklerini söyledi.
 
TKP Yeni Güçler İskele İlçe Başkanı Ali Şammali ise partisinin ülke ve ilçe genelinde iddialı olduğu ve ilk seçimlerden birinci parti olarak çıkacağını savundu.

Şammali, TKP Yeni Güçler olarak hükümete gelme ve halka hizmet etmeyi hedeflediklerini ifade ederek bu hedeflere ulaşmak için iskele ilçesi olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

1491838786.jpg