Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunda ve devamında büyük emeği geçen Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun ölümünün 35.yıldönümü ve Arpalık Direnişi’nin 51. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Dernek mesajda, Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun, Kıbrıs Türk halkının ulusal, siyasal ve sosyal yaşamına büyük ve unutulmaz hizmetleri olduğu vurgulandı.

Mesajda, “O, her zaman bir mücahit, mukavemetçi ve siyaset adamı olarak kalbimizde yaşayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Mesajda ayrıca, 6 Şubat’ın Arpalık Direnişi’nin 51. yıldönümü olduğuna da dikkat çekilerek,  21 Aralık 1963 Kanlı Noel olaylarının ardından iki taraf arasında imzalanan ateşkes anlaşmasına karşı 6 Şubat 1964’te 200’ün üzerinde Rum polisi ve sivil Eokacı’nın Arpalık köyüne saldırdığı anımsatıldı.

Gözü dönmüş Rumların köyü kuşatarak, evleri yakıp yıktığını ve kahramanca direnen 5 kişiyi alçakça şehit ettiklerine işaret edilen mesajda, bunun sonucunda Arpalık halkının köylerini terk etmek zorunda kaldıkları kaydedildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“51 yıl önce Arpalıklı kardeşlerimizin sergilediği onurlu direnişi gerekirse bugün de yarında göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Aziz şehitlerimizin bize emanet ettiği bu vatan toprağının, şartlar ne olursa olsun savunmaktan geri kalmayacağımızı bir kez daha yinelerken Arpalık şehitlerimizle kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.”