Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, “Lefkoşa halkının temiz suya kavuşmasını  oylarıyla engelleyen Belediye Meclisi üyelerini kınadığını ve aklı selime davet ettiğini” açıkladı.

Dernek Başkanı Yılmaz Bora yaptığı yazılı açıklamada, “ Maruz kaldığımız kuraklık sonucu su ihtiyacımızın doruğa ulaştığı şu sıralarda KKTC’ye uzun süreden beri ulaşan tertemiz suyun çeşmelerimizden akışını engelleyen zihniyetin hala etkili olmaya devam etmesi hem üzücü hem de düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

Bora   gençliğin yararına olduğunu belirttiği, kurulması düşünülen Koordinasyon Ofisi’ne şimdiden örgütlü bir şekilde Reddediyoruz Platformu tarafından karşı çıkılmasını olağan bir davranış olarak kabul etmediklerini kaydetti.

Bora açıkalmasında şu ifadeleri kullandı:

“Rumların dört bir yandan devam eden insafsız ambargolarına, 48 yıldan beri devam eden görüşmelerde çözümden yana tavır koymamalarına ve bizleri içten yıkabilmek için gerçekleştirmeye çalıştıkları özel ortak etkinliklere karşı tepki koymayanların, Kıbrıs Türk halkının yararına Anavatan’dan kaynaklanan her türlü faaliyeti engellemeye çalışanların, meydanlarda boy göstermelerine ne Anayasamız ne de yasalarımızın buna benzer olaylara müsaade etmesi mümkün değildir.

.Zira gerek Anayasamız ve gerekse buna paralel olarak yapılan yasalarımız her şeyden önce devletimizin varlığını esas almaktadır.” .
       
Bora, “devletin varlığına ve onun yegane hamisi Anavatan’a devamlılık arz eden ve halkı son derece huzursuz eden sistemli yasadışı faaliyetlere karşı devletin yetkili makamlarının artık gereğine göre hareket etmesinini kaçınılmaz hale geldiğini” belirtti.