Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Rumların yalan beyanlarla kamuoyunu yanıltmaya ve etkilemeye çalıştığını savundu.

“Kıbrıs Türk halkı ve Anavatan Türkiye, adadaki haklarından, yani garantilerden, bağımsız ve meşru devlet KKTC’den asla vazgeçmeyecek” vurgusu yapan Bora, “Rumlar, Akritas ve İphestos planlarıyla işledikleri suçlardan dolayı uluslararası mahkemede yargılanmadıkları sürece asla akıl ve mantık yoluna gelmeyecek” dedi.

Yazılı açıklamasında, “Rumlar fırsatları lehlerine çevirebilmek için her yöntemi deniyor” diyen Bora, “Rumlar, görüş ve düşünceleri doğruluğuna ve haklılığına bakmaksızın pervasızca savunuyor” ifadesine yer verdi.

Türkiye ve Rusya arasındaki uçak krizinde Rumların başrolü kapmaya kalkıştığını söyleyen Yılmaz Bora, “Bunu, frenleyemedikleri Türk düşmanlığından dolayı yapıyorlar” dedi.

Yılmaz Bora, Rumların garantilerin çağdışı olduğu ve garantiler devam ederse çözüm olmayacağı yönünde görüşler ileri sürdüğünü kaydederek,  “Bununla da yetinmeyip yalan ve Bizans oyunlarıyla kamuoyunu etkilemeye çalışıyorlar” dedi.