Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Eski Başbakan, CHP ve DSP Genel Başkanı, Gazeteci-Yazar, Siyaset ve Devlet Adamı merhum Bülent Ecevit’in 10’uncu ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Dernek yayınladığı mesajda, 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın Başbakanı, Gazeteci, Yazar, Siyaset ve Devlet adamı “Kahraman Ecevit”i ölüm yıldönümünde minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

Mesajda şunlar ifade edildi:

“5 Kasım 2016 Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit’in 10’ncu Ölüm yıldönümüdür. O’na Ulu Tanrı’dan gani gani rahmet dileriz. Kıbrıs’ta 11 yıldan beri devam eden acımasız Rum saldırılarına son veren  Kıbrıs’ımıza Barış ve özgürlük getiren, Devlet oluşumuza giden yolu açan, 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın Başbakanı, Gazeteci, Yazar, Siyaset ve Devlet Adamı Kahraman Ecevit’i minnet ve şükranla anıyoruz. Vatan yapılan bu Ada’da Kıbrıs Türk halkı bütün engellemelere rağmen Anavatanın desteğinde sonsuza dek yaşayacak ve Barış ve özgürlüğü sağlayan Ecevit’i her zaman hatırlayacaktır. Ne Mutlu bizlere bağımsız bir Devlet kurmaya destek veren Büyük Türk Ulusu ve Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne. Ne Mutlu Türküm Diyene”