Dernek adına yazılı açıklama yapan Başkan Yılmaz Bora, Türk milletinin manevi gücünü oluşturan bayrak, vatan sevgisi ve dine olan bağlılığı sarsmak ve zayıflatmak için şer güçlerce ortaya konan çabaların asla başarıya ulaşamayacağını kaydetti.

Bora açıklamasında “Asırlardır bu manevi güçle ayakta duran Büyük Türk Ulusu ve onun bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının manevi gücünü sarsarak teslim alacaklarını sananlar gaflet içerisinde olduklarını eninde sonunda anlayacaklardır” ifadelerine yer verdi.

“Bizleri her aşamada aşağılamaya çalışan ve manevi gücümüzü aldığımız şanlı bayrağımıza yaptığı bu affedilmez çirkin saldırıyı asla unutmayacağız.” diyen Bora, bu zihniyete sahip insanlarla Birleşik bir Kıbrıs’ı düşünenlere acımaktan başka bir şey yapamadıklarını savundu.

Bugünkü sıkıntı ve zorlukların yılgınlığa değil daha azimle mücadeleye varması gerektiği inancını da belirten Bora, daha güzel günlere ulaşma umuduyla Türk ulusu ve KKTC’nin varlığının sonsuza dek Adada yaşatılması gerektiğini kaydetti.