Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar yazılı açıklamasında, “Kıbrıs sorununu çözmek için yapılan çalışmalar zaman kaybından ve masraftan öte sonuç getirmiyor” dedi.

Kıbrıslı Rum ve Yunanlıların gasp ettikleri “Kıbrıs Cumhuriyeti’nden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini” savunan Bayar, Kıbrıs Türk tarafının çözüm için çalışırken, Kıbrıs Rum kesiminin ise “dünyayı arkasına alarak, zamana oynadığı; ambargo ve izolasyonlarla  KKTC’nin erimesi için çalıştığı” görüşünü ifade etti.

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile eski Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristoyfas’ın sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nden vazgeçmeme yöndeki açıklamalarına atıfta bulunan Bayar, “1963’ten günümüze 52 yıl, 1974’ten bugüne 41 yıl geçti. Aynı zihniyet değişmedi devam ediyor. Akritas Planı, Apollon Planı, İfestos Planı hazırlayanlar bakalım şimdi hangi planı hazırlıyorlar? Kıbrıs Türkü’ne düşmanlık besleyen ve katliam planları uygulayan Rum bizimle yetki paylaşmak şöyle dursun yaşam hakkımızı dahi istemiyor” dedi.

KKTC’ye sahip çıkma çağrısında da bulunan Bayar, halkın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladı.