Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, BKP ve AKEL heyetinin dün Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitliği’ni ziyaretini kınadı.

Bora yaptığı yazılı açıklamada, “Enosisçi AKEL’cileri şehitlik ziyaretine getiren BKP Genel Başkanı İzzet İzcan’ın tavrının şehitlere ve ailelerine, gazilere, TMT Mücahit ve Mehmetçiklerine saygısızlıktan olduğu” görüşünü belirtti.

İzcan’ın 14-16 Ağustos’ta Muratağa, Atlılar ve Sandallar şehitlerini anma törenlerine katılmazken dünkü tavrının şehit ailelerinin öfke ve tepkisine neden olduğunu ifade eden Bora, bu ve buna benzer adımların Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 41 yıldan beri sağduyu, basiret ve nice özverilerle sağladığı barış, huzur ve güven dolu ortamı bozmaya yönelik olduğunu savundu.

Bora, bunun müsamaha ve hoşgörü ile karşılanamayacağının aşikar olduğunu kaydederek “Kıbrıs Türk halkına reva görülen bunca insanlık dışı uygulamalar hâlâ karşı tarafça devam ettirilirken dostluktan ve yakınlaşmadan bahsetmek inandırıcı olamaz” dedi.

TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, açıklamasında, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı, Rum liderle sık sık bir araya gelerek dostluk mesajı vermesi ve Klerides’in şahsi eşyalarının sergilendiği müzenin açılışını yapması nedeniyle de eleştirerek bunların Rumları da umutlandırdığını ve tehlikelerle dolu eylemlere yol açtığını savundu.