Bora yaptığı açıklamada, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın hayattayken bir çok kez dile getirdiği “Girit” örneğine atıfta bulunarak,  Girit örneğinin yeni bir uygulamasının Kıbrıs olabilceğine dikkat çekti.

Bora, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Unutma!  Birleşik bir Kıbrıs’ın sahibi Kıbrıs Türk halkı olmayacaktır. Birleşik bir Kıbrıs Avrupa’nın, AB içinde bulunan Yunanistan’ın olacaktır. Rumlarla hiçbir ortak yanımız yoktur. Dolayısıyla 21 Aralık 1963 Rum saldırılarının 51. yılında bir kez daha bir değerlendirme yap. Eğer bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde barış, huzur ve güven içerisinde yaşıyorsan bunun nasıl ve kimler tarafından sağlandığını düşün!”

Kıbrıs Türkü’nün içteki sorunlar karşısında yılgınlık ve umutsuzluğa kapılmamasını, bunun geçici olduğunu belirten Yılmaz Bora, Kıbrıs Türk halkının Büyük Türk Ulusu ve Dünya Türklüğü ile birlikte çıktığı yolda ilerlemesini ve Kanlı Noel’lerin bir kez daha yaşanmaması için mücadale yıllarındaki azim ve kararlılıkla bağımsız devletten vazgeçilmemesini, bunun için Büyük Türk Ulusu’na güvenilmesini istedi.