Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs sorununun çözümü için devam eden müzakerelerde özel mülkiyet konusunda geri adım atılmaması çağrısında bulundu.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, müzakerelerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Rum basınında yer alan haberlerde, Kıbrıs Rum tarafının geçmişte kabul ettiği bazı koşulları işlerine gelmediğinden değiştirmek için farklı yöntemlere başvurduğunun görüldüğünü belirtti.

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin KKTC’deki mülkiyet rejimini geçersiz ve yok sayma çabası içinde olduğunu kaydeden Bora, “KKTC’nin verdiği yasal tapuları kabul etmemektedirler. Yani açıkçası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığını kabule yanaşmamaktadırlar. Özel Mülkiyet hakkından önce insanların yaşama hakları gelir... Kıbrıs Türk halkının bu konuda (özel mülkiyette) geri bir adım atması bindiği dalı kesmesi demektir” dedi.

Bora, Rum kesiminin davranışlarının, 1963’te silah zoru ve terörle Kıbrıs Cumhuriyeti’nden dışladığı Kıbrıs Türk halkına karşı işlediği sayısız insanlık suçunu örtmeye ve sorumluluklarından kurtulmaya yönelik olduğunu belirtti.

Bora, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklılığını ve meşruluğunu tanımayan gayri meşru Rum Yönetimi ile masada siyasi bir çözüme ulaşmak imkânsızdır” dedi.