Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, önceki gün Ankara’da hayatını kaybeden Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kurucularından Emekli Albay İsmail Lütfi Tansu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajda, “Bizler, TMT mensupları, mücahitler ve Kıbrıs Türk halkı olarak İsmail Tansu komutanımızı asla unutmayacağız. Ruhu Şad olsun. Zaman geçiyor ve birçok değer kaybediliyor ama Türk ulusu ve Kıbrıs Türk halkı kahraman yetiştirmeye devam ediyor” ifadesine yer verildi.

Başsağlığı mesajında, “İsmail Tansu ölünceye dek Kıbrıs’ın ulusal davasını kararlılıkla ve çok yakından takip etti ve bizi her zaman uyardı” denildi.

İsmail Tansu’nun Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunda ve örgütlenip güçlendirilmesinde görev aldığını da anımsatan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Tansu’ya rahmet, eşine, çocuklarına ve TMT mensuplarına başsağlığı diledi.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, İsmail Tansu’nun “Aslında Hiç Kimse Uyumuyordu” kitabıyla TMT’nin uyanıklığını ortaya koyduğunu, bununla önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydetti.