Ciddi bir kriz yaşandığını ve krizin aşılması için yol haritası çizildiğini söyleyen Tolun, KKTC’ye uçuşun ucuzlaması adına da “iç hat kullanımının” önemli olduğunu belirtti.

22 Temmuz tarihinde Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda bir toplantı yapıldığını ve “nasıl kurtuluruz” sorusuna cevap arandığını anlatan Tolun, “iç hat uçuşları” fikrinin de burada ortaya çıktığını belirtti.

“Bizim önerimiz üzerine iç hatların kullanılması gündeme geldi, entegrasyon politikasıyla falan alakası yok” yaklaşımında bulunan Tolun, “Turizmciler olarak bizim bakanlıktan talebimiz dış hat uçuşlarında iç hat uygulamasının yapılması. Yani uçuşlarda fiili olarak bir değişiklik olmadan vergilerin iç hat olarak uygulanması ve böylece 100 TL civarındaki karşılıklı vergilerin 15- 20 liraya düşmesidir” dedi.

Sırf bu değişiklikle, biletlere bir ucuzlama geleceğini ve KKTC’yi tercih eden turist sayısında artış olabileceğini vurgulayan Tulun sözlerini  şöyle tamamladı:

“Tek amacımız rötarların önlenmesi yanında, bilet fiyatlarına da ucuzlama getirilmesi. Yorumlara baktıkça, insanlarımızın derinlemesine bir araştırma yapmadan, yüzeysel yaklaşımlar içerisinde olmasını görmek beni üzdü. Bu nedenle açıklama yapma gereği duydum.

Uçuş fiyatlarındaki indirim, KKTC’ye ilgiyi artırıyor. Biz ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntılar nasıl aşılacak? Elbette radikal tedbirlerle.

Nerden çıktı 82’nci il uygulaması? Bir kriz yaşıyoruz ve tedbir almak gerekiyor. Bu durumun ne 82’nci vilayet ile nede başka bir niyet ile ilgisi yoktur.

Uygulamanın nasıl olacağı ise iki tarafın teknik heyetleri tarafından karara varılacaktır. Yani konu teknik bir konu olması nedeni ile jargonda farklı ifade kullanılmış olabilir.”