Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yolu kapatan gruba müdahale eden Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), cadde üzerinde yanan bir dükkana taşlanmasına rağmen müdahale etti. Göstericilerin saldırısına rağmen TOMA tarafından söndürülen yangın kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, olay dün gece merkez Bağlar ilçesi Sento Caddesinde meydana geldi. Yüzleri maskeli bir grup yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yaptı. Yolun kapalı olduğu ihbarını alan polis, olay yerine giderek anonsla yolu açmaları yönünde uyarı yaptı. Polisin anonsuna aldırış etmeyen grup TOMA'yı taşlamaya başladı. Bu sırada henüz bilinmeyen bir nedenle cadde üzerinde bulunan bir dükkandan alevler yükseldi. Yangının üst katlardaki evlere sıçramasını engellemek için TOMA harekete geçti. Taşlanarak yoluna devam eden TOMA, yanan dükkana müdahale ederek yangını söndürdü. TOMA'nın taşlanmasına rağmen yanan dükkana müdahale ettiğini gören mahalleli göstericilere tepki gösterdi.

Göstericiler daha sonra ara sokaklara kaçarak dağılırken polisin taşlanmasına rağmen yangına müdahale etmesi vatandaşlar tarafından takdir topladı.