Adana'da tombala oynatmak için Güven Parti ve Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi'nin il başkanlığını açıp, sözde Çukurova Eğlence Kalkınma İş Sendikası'nı (Çek-İş) kuran şahıslar, şimdi de açtıkları Geleceğin Türkiye Partisi'nin il başkanlığında tombala oynatırken yakalandı. Şahıslar, "Erken seçim çalışması yapıyoruz" diyerek kendilerini savundu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri tombala oynatan ve oynayanlara göz açtırmıyor. Ancak bir grup, tombala oynatmak ve oynamak için bin bir türlü yol deniyor. 10 Nisan 2014 tarihine kadar tombala oynatmak için kooperatif, dernek, kulüp kuran tombalacılar, bu tarihten sonra hiç üyesi olmayan siyasi partilerin il başkanlıklarını açıp tombala oynatmaya başladı.

Kumar oynatmak için ilk olarak 10 Nisan 2014 günü Güven Parti'nin il başkanlığı açıldı. B.A.'nın il başkanlığını yaptığı partinin il binasında tombala oynatıldığı ihbarını alan polis buraya tam 52 kez operasyon yaptı. Her operasyonda partililer tombala malzemelerini saklamak için türlü oyunlar yaptı. Daha sonra zanlılar bu kez Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi'nin il başkanlığını açtı. Ancak polis buraya da baskın yapınca bu kez partinin ilçe başkanlıklarını da açtı. Ancak polis yılmayarak bu partiye de 12 kez operasyon yaptı. Tombalacılar sürekli baskına uğrayınca tombala oynamaya ve oynatmaya ara verdi. Ancak daha sonra bu kez de Çukurova Eğlence Kalkınma İş Sendikası'nı kurarak tombala oynatmaya başladı. Polis sendikaya da tam 10 kez operasyon yaptı. Yapılan operasyonun ardından valilik kararıyla sendika binasına süresiz girmeme cezası verilip kapısı mühürlendi. Bunun üzerine şahıslar tombala oynatmak için siyasi parti kurmanın daha akıllıca bir yöntem olduğunu, siyasi parti il başkanlığı binasının valilik tarafından mühürlenemediğini düşündü. Tombalacılar hemen siyasi partileri araştırıp Geleceğin Türkiye Partisi'nin il başkanlığını açmak için çalışma başlattı. Parti genel başkanlığıyla görüşen tombalacılar gerekli izni alıp partinin il başkanlığını açtı. Daha sonra da burada tombala oynatmaya devam etti. Bu sırada zanlılar partiyi de valilik tarafından kapısı mühürlenen aynı yerde açtı. Uyanık tombalacılar mühürlenin kapının hemen birkaç metre ilerisinden başka bir kapı açıp üzerine de Geleceğin Türkiye Partisi Adana İl Başkanlığı tabelası astı. Polis baskın yaparsa mührün bozulmadığını, başka bir yerde faaliyet gösterdiklerini ileri süreceklerdi. Polis aynı zanlıların 3 partinin il başkanlığını alıp tombala oynattığı ihbarını alarak harekete geçti. Polis binaya geldiğinde her zamanki gibi kapı bir süre açılmadı. Bunun üzerine polis duvarı balyozla delmeye başladı. Polis bir kişinin sığabileceği kadar delik açıp içeri gireceği zaman partililer kapıyı açtı. Polis içeri girdiğinde partililer "Ne var biz erken seçim çalışması yapıyoruz" diye tepki gösterdi. Ancak polis salona girdiğinde masalarda tombala kağıtları olduğunu ve tombala oynatıldığını tespit etti. Zanlıların kapıyı açmayarak bazı tombala malzemelerini kırarak, bazılarını ise atık su giderlerine atarak yok etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Polis yaptığı araştırmada zanlıların mühürlü kapı yerine yanından başka bir kapı açarak il başkanlığı binası yaptığını da belirledi. Polis atık su borularında arama yaparak tombala oynanana malzemeleri de buldu. Polis aralarında parti il başkanı Bayram I. ile birlikte 8 kişiye "Kumara aracılık etmek ve kumar oynanması için yer temin etmek" suçlamasıyla adli işlem başlattı. Tombala oynayan 87 kişiye ise 218 lira para cezası kesildi.

Adana polisi 10 Nisan 2014 tarihinden bu yana aynı şahıslara 3 parti, 1 de sendika olarak 65 kez baskın yaptı.