Suna ERDEN 

Gazimağusa’da eşine rastlanılmamış ilginç bir kaza meydana geldi. Halı sahada top oynayan 15 yaşındaki Zeynel Kütük, top koştururken bir spor kulübünün flamalarının asıldığı demir direkten sarkan ipe takıldı. Boyun kısmı ipe takılan ve yere düşen Kütük, ölümden döndü. Kazada yaralanan ve boynu incinen Kütük Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir gün süre ile müşahede altında tutulan Kütük taburcu edilirken olaya şahit olan Onur Alkaya Star Kıbrıs’a olanları anlattı. 

İLGİNÇ KAZADA BOYNUNDAN YARALANDI 

Onur Alkaya, Salı akşamı saat 20.30 sıralarında halı saha maç yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Sakarya bölgesinde halı sahada maç yapıyorduk. Top koşturan Zeynel Kütük’ün boynu flamaların asıldığı demir direkten sarkan ipe takıldı. Çocuk zayıf olduğu için ipte asılı kalmadı ve yere düştü. Düşme esnasında elini incitti, burnuna darbe aldı. Öte yandan koşarken boynu ipe takıldığı için boynunda da incinme oldu. Olay yerine ambulans çağırdık, gelip çocuğu aldı. Bir gün müşahede altında kaldıktan sonra taburcu oldu. Eğer çocuk zayıf olmasaydı boynu ipte asılı kalacaktı ve ölümle sonuçlanacaktı. Biz yetişkinler olarak elimizle ipi kopartamadık.” 

ORADA ÇOCUKLAR DA EĞİTİM GÖRÜYOR 

Alkaya, bir buçuk aydır aynı sahada maç yaptıklarını, sürekli olarak direkten sarkan ipleri topladıklarını ancak menteşe sistemi olan demir direğin büküldüğünü ve ipin aşağı kadar sarktığını belirterek, o anda kimsenin bu durumu fark etmediğini söyledi. 

Alkaya, kazanın ucuz atlatıldığını ifade ederek, o sahada küçük çocukların eğitim gördüklerini ve tehlike ile karşı karşıya olduklarını söyledi.