Kayseri'de 3 ayrı iş yerinin çelik kasasını keserek 56 bin TL değerinde senet ve nakit para, 8 bin 500 dolar ile çek çalan zanlılar, güvenlik kameralarına yakalandı. Tanınmamak için kafasına çorap geçiren zanlılardan biri topallayınca yakayı ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde son iki ayda 3 ayrı iş yerine giren hırsızlar, çelik kasaları spiral makinesi ile keserek 56 bin TL değerinde nakit para ve senet, 8 bin 500 dolar ve çok sayıda çek çaldı.

İş yeri sahiplerinin yaptığı şikayet sonrasında Asayiş Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nin deneyimli ekipleri tarafından bölgede bulunan tüm güvenlik kameraları incelendi.

Çelik kasa hırsızlarının bir otomobille gelerek yaptıkları hırsızlık sonrasında güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, zanlılardan kafasına çorap geçiren birinin topallaması üzerinde durdu.

Kafasına çorap geçiren ve topallayarak yürüyen zanlı üzerinde yoğunlaşan ekipler, daha önce hakkında hırsızlık suçundan işlem yapılan 52 yaşındaki Ö.D.'ye ulaştı. Zanlının, 51 yaşındaki arkadaşı R.K. ile hırsızlık olayını gerçekleştirdiklerini itiraf ettiği bildirildi.

Zanlıların, olayda kullandıkları araçta yapılan aramalarda, aracın bagaj kısmında zeminin altına gizlenmiş 3 bin 80 TL para, bir miktar döviz ve şüphelilerin olayda giydikleri giysiler ele geçirildi.

Yetkililer gözaltına alınan zanlıların yapılan sorguları sonrasında nöbetçi mahkemeye sevk edildiğini bildirdi.