Toparlanıyoruz Hareketi’nin, “Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) 2008-2011 yıllarını kapsayan dönemde suç unsuru taşıyan eylemlerle”  ilgili Başsavcılık’a bilgi edinme başvurusu yaptığı  bildirildi.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan açıklamada, örgütün söz konusu dönemle ilgili girişimlerine yer verilerek, “Sayıştay raporunda yer alan suç unsuru taşıyan eylemlerin soruşturulması için Polis Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuruya aldığı yanıtın ardından bu kez de  Başsavcılık’a bilgi edinme başvurusu yaptığı” kaydedildi.

Başsavcılık’a gönderilen ve basınla da paylaşılan bilgi edinme başvurusunda, Başsavcılık’a; “Polis Genel Müdürlüğü’nün  LTB’de Sayıştay Yasası’na aykırı harekette bulunduğunu belirttiği şahıslarla ilgili tanzim ettiği ve 25 Ocak 2016 tarihinde Başsavcılık’a gönderdiği dosyalarla ilgili görüş verip vermediği soruluyor”.

Başvuruda, suç unsuru taşıyan eylemlerle ilgili Ceza Mahkemesi veya Ağır Ceza Mahkemesi’nde  dosya hazırlanıp hazırlanmadığı sorusu da yöneltiliyor.

Başvuruda ayrıca  Ceza Mahkemesi veya Ağır Ceza Mahkemesi’nde  dava başlatmak üzere dosya veya dosyalar hazırlanmışsa  Başsavcılık’ın bu dosyaları ne zaman yargıya intikal ettireceği sorusu da yöneltiliyor.

Toparlanıyoruz Hareketi Başkanı Serkan Mesutoğlu,  amaçlarının şeffaf, hesap verebilir ve denetlenebilir bir yönetim anlayışı yaratmak olduğunu ve bu bağlamda hukuksuzlukların üzerine gittiklerini belirtti.

Bugüne kadar Sayıştay’ın hazırladığı birçok raporda hukuka aykırılık tespitleri bulunduğun fakat bu konuların bir türlü yargıya havale edilemediğini iddia eden  Mesutoğlu bu sorunun yurttaşların adalete olan güvenini azalttığını öne sürdü.