Söz konusu anlaşmanın Meclis’te onaylanmadan yürürlüğe girdiğini de öne süren Toparlanıyoruz Hareketi, “Bu gidişat halkın iradesine dayalı, denetlenebilir yönetim ilkeleri açısından son derece endişe verici bir gelişme” dedi.

Toparlanıyoruz Hareketi olarak da bilinen Temiz Toplum Derneği, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, KKTC Anayasası’na göre uluslararası bir anlaşmanın yürürlüğe girebilmesinin Meclis’in onayıyla gerçekleşebileceğini kaydetti.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girebilen uluslararası anlaşmaların, bir yılı aşmayacak, ekonomik, ticari ve teknik konularla ilgili olduğunu kaydeden Toparlanıyoruz Hareketi,  “5 yıllık bu anlaşma bahsedilen istisna kapsamında değil” dedi.

Hükümeti konu hakkında kamuoyunu aydınlatmaya, halkın vekillerini hükümetin ilgili politikalarını yakından izlemeye ve denetlemeye çağıran Toparlanıyoruz Hareketi, kurulacak ofisin görevlerinden de söz etti.

Söz konusu koordinasyon ofisinin, “Türkiye’de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen program ve projelerden KKTC tarafından uygun görülenlerin yürütülmesi” ve “KKTC’de yaşayan gençlere ve engellilere yönelik ihtiyaçların saptanması” gibi görevler yapacağını savunan Toparlanıyoruz Hareketi şunları da belirtti:

“Siz kendi ülkenizin insanının, gençlerinin ve engellilerinin ihtiyaçlarını saptamaktan aciz misiniz? Siz gençlik ve spor alanlarında kendi ülkenize uygun program ve projeler geliştirme ve bunları yürütme ehliyetinden yoksun musunuz? Bu işleri bir başka ülkenin gençlik ve spor bakanlığına havale etmekte beis görmediğinize göre bu soruların cevabı “evet” olsa gerektir...”