Toparlanıyoruz Hareketi, Kemal Deniz Dana’nın Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanmasını örnek göstererek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “liyakat ilkesi konusunda tutarlı olmadığını” savundu.

Toparlanıyoruz Hareketi’nin, yaklaşık iki ay önce Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı’na yapılacak atamaya ilişkin üçlü kararnameyi imzalamamasını doğru bulduğuna dair açıklama yaptığını hatırlatılarak, “Bu tavrı doğru olarak nitelendirmemize gerekçe olarak da Cumhurbaşkanı’nın atamalarda liyakat – yani işe en uygun kişinin seçilmesi – ilkesini dikkate alıyor olmasını göstermiştik” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Dana’nın Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanmasına onay vermemesiyle ilgili olarak “turizm alanına çok uzak olan ve konu ile ilgisi olmamış bir kişinin önerilmesi doğru değildir” şeklinde bir izahat yapıldığı anımsatıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun Cumhurbaşkanı’nın Dana’nın atanmasını onayladığına dair açıklamasına yer verilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Cumhurbaşkanı’nın daha önceki tavrının gerekçesi olarak gösterilen liyakat ilkesinin gereklerinin bu kadar kısa süre içerisinde nasıl yerine getirilmiş olduğu hususunda herhangi bir ipucuna rastlamadık. Bu durum, maalesef, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın liyakat unsurunu, ülkenin iyi yönetilmesi bağlamında olmazsa olmaz değil, duruma göre ‘gerekirse’ rafa kalkabilecek bir ilke olarak algıladığı düşüncesini pekiştirmektedir”

Açıklamada, Cumhurbaşkanı  Akıncı seçim kampanyasında  liyakat prensibi konusunda verdiği sözlerin arkasında durmaya davet edildi.