Toparlanıyoruz Hareketi, Girne Karakız Bölgesi’nde sit alanı arazisinin 49 yıllığına Suat Günsel’e kiralanması konusunda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın açıklamasını eleştirdi.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada Serdar Denktaş’ın açıklaması “ciddiyetten uzak” şeklinde tanımlandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“İlgili yasaları alenen yok sayan bu kararın kamuoyunda büyük tepki ile karşılanmasından sonra, Serdar Denktaş, alınan kararın vahametinden de vahim bir açıklama ile ‘kiralanması öngörülen yerin burası olduğunu bilmiyorduk, öğrendik, dolayısı ile kiralamaktan vazgeçtik’ dedi. Ciddiyetten bu kadar uzak bir tutum karşısında, kiralama ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının iptaline ilişkin bir karar henüz ortada olmadığı için, bir süre sonra, ‘Kararı iptal etmeyi unuttuk’ gibi bir açıklama ile karşı karşıya kalmaktan kaygılanıyoruz”

Bu durumdan, yasalara aykırı durumla ilgilide uyarıda bulunma sorumluluğu olan bürokratların da sorumlu olduğu kaydedilen açıklamada,  “Gerek Bakanlar, gerekse ilgili bürokratlar görev ve sorumluluklarının gereğini yapma yeterliliğinde değildirler ve/veya böyle bir kaygıları yoktur” denildi.

Açıklama “Açıktır ki, ‘görevi ihmal’ ve ‘yetkiyi kötüye kullanma’ bir suçtur. Yasaları bilmemek ve/veya ciddiye almamak ise suçu ortadan kaldırmaz” ifadeleriyle son buldu.