Temiz Toplum Derneği adıyla da bilinen Toparlanıyoruz Hareketi, CTP–UBP hükümetini eleştirerek, siyasi partilerin “yönetmeye hazır olmayı öğrenmesi gerektiğini” kaydetti.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, CTP-UBP koalisyonu “krizler yaratan, yarattığı krizleri çözemeyen ve krizlerle boğuşmaktan programındaki vaatleri yerine getirmek bir yana, rutin işlerini bile aksatan” bir hükümet olmakla suçlandı.

CTP-UBP Koalisyonu’nun kendisini reform hükümeti olarak tanımladığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Reform yapmak için en başta ciddi bir öngörüye sahip olmak gerekir. Bozulan CTP–UBP Hükümeti temsilcileri, yaptıkları açıklamalarda, UBP kurultayı, su anlaşması ve ekonomik protokol görüşmelerinin krize dönüşmesinden ötürü hükümet hedeflerini yerine getiremediklerini söylemektedirler. Oysa hedeflerin yerine getirilememesine gerekçe olarak gösterilen bu konuların ciddi anlaşmazlıklara gebe olduğu daha hükümet kurulmadan apaçık ortadaydı.”

Açıklamada “Hükümet mensupları yeterli öngörüye sahip olsalardı, gerekli hazırlıkları zamanında yapar, bu konuları doğru bir şekilde yönetip kriz çıkmasını engelleyebilir ve böylece bekleyen diğer hükümet işlerine bakmaya da fırsat bulabilirlerdi” ifadelerine de yer verildi.

“İHTİYAÇ ERKEN SEÇİMDEN ÖTE…”

Gelinen aşamada, Meclis’ten 2013 seçimlerinin ortaya çıkardığı halk iradesini meşru bir şekilde yansıtacak bir hükümetin çıkabileceğini söylemenin mümkün görünmediği savunulan açıklama şöyle devam etti:

“KKTC vatandaşları için, bu tür erken seçim çağrılarının artık herhangi bir anlamı kalmamıştır. Her bozulan hükümetin ardından erken seçim çağrısı yapmak neredeyse adet olmuş durumdadır. Ancak açıktır ki, vatandaşın ihtiyacı bunun ötesindedir. Vatandaş erken seçimle neyin, nasıl değişeceğini bilmek istemektedir. Yani, erken seçim çağrısı yapan partilerin, eğer seçime gireceklerse, bugüne dek denenmiş ve başarısız olanlardan farklarını; ülkenin acil çözüm bekleyen ve bugüne kadarki hükümetlerin niyet edip çözemediği sorunları hangi yöntemlerle çözeceklerini; ülkeyi doğru dürüst yönetmek için gerekli donanımlı kadroları nasıl oluşturacaklarını halka anlatmaları gerekir.”