Mesutoğlu yazılı açıklamasında, Ombudsman Emine Dizdarlı’nın yayınladığı rapor sonrasında Tahsin Ertuğruloğlu’nun bir bakan olarak toplumu temsil etmekteki meşruluğunu yitirdiğini iddia etti.

Mesutoğlu, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkelerine hassasiyet duyan milletvekillerine, Ulaştırma Bakanı hakkında Meclis soruşturması başlatmaları çağrısında bulundu.

İşte Toparlanıyoruz Hareketi'nin konu ile ilgili açıklamasının tam metni:

TOPARLANIYORUZ HAREKETİ BAŞKANI MESUTOĞLU: “Tahsin Ertuğruloğlu Hakkında Meclis Soruşturması Başlatılsın!”

Toparlanıyoruz Hareketi Başkanı Serkan Mesutoğlu, Ombudsman Emine Dizdarlı’nın yayınladığı rapor sonrasında açıklama yaparak Tahsin Ertuğruloğlu’nun bir “Bakan” olarak toplumu temsil etmekteki meşruluğunu yitirdiğini belirtti. Mesutoğlu yaptığı açıklamada, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkelerine hassasiyet duyan milletkvekillerini Ulaştırma Bakanı hakkında Meclis Soruşturması başlatmaları yönünde çağrıda bulundu.

Serkan Mesutoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun, Ombudsman’ın bir süre önce kendisine hitaben sorduğu sorulara açık cevaplar vermeyerek bir “Bakan” olarak toplumu temsil etme konusundaki meşruluğunu yitirdiğini düşünüyorum. Dün yayınlanan ombudsman raporuyla birlikte bu yöndeki düşüncem perçinlendi. Raporda değinildiği üzere;

Tahsin Ertuğruloğlu’nun

1) hizmet alımı veya elden teklif alımı yöntemlerini mevzuata uygun bir şekilde uygulamaması;

2) raporda adı geçen şirketlerle arasındaki soru işareti altındaki tanışıklık ilişkisi;

3) sözkonusu şirketleri kamuoyuna tecrübeli olarak tanıtmasına rağmen aslında ortada böyle bir niteliğin bulunmaması;

4) devleti temsilen ne idüğü belirsiz şirketlerden hizmet alınmasına karar vermesi;

5) aldığı karar neticesinde hizmet alımından doğacak bedelin kim tarafından ödenmesi gerektiğini düşün(e)memesi ve devleti potansiyel olarak maddi yükümlülük altına koyması;

Kendisinin Ulaştırma Bakanlığı görevini icra etme ve bu makam altında toplumu temsil etme yeterliliğine sahip olmadığını göstermektedir.

Ombudsman raporunun ardından Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertruğruloğlu istifa eder mi bilemiyorum. Eğer istifa etmezse, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkelerine hassasiyet duyan milletvekillerinin Ulaştırma Bakanı hakkında MECLİS SORUŞTURMASI başlatılması için girişimde bulunmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hesap verebilirlik, şeffaflık ve temiz siyaset talepleri Ombudsman’ın yayınladığı raporu getirilen noktada bırakmamayı ve çeşitli araçlarla ileriye götürmeyi gerektirir.”

 

Toparlanıyoruz Hareketi

(Temiz Toplum Derneği)

: