Yapılan açıklamada; ülke gündeminin günlük yoğunluğu nedeniyle, bu tür “yavaş ilerlediği için önemsenmeyen” ancak tedavisi çok zor olan  sorunların hep arka planda kaldığı, ancak bet ofislerin, çocuk ve gençler için olduğu kadar, sosyal ve ekonomik sorunlar oluşturmasıyla aileler için de son derece önemli ve hassasiyet gösterilmesi gereken bir sorun olduğu belirtildi. 

Toparlanıyoruz Hareketi; Bet Ofis türü yerlerle ilgili yapılan bilimsel çalışmalara atıfta bulunarak,  Bet ofislerin Kumar Bağımlılığı ve diğer  tehlikeli bağımlılıklara zemin oluşturabildiğine vurgu yaptı. Açıklamasında yasal düzenlemelerin yetersizliğinden de bahseden Toparlanıyoruz Hareketi; “….. Kumarhane statüsünde olması gerektiğine inandığımız Bet ofislerle ilgili ülkemizde yasal belirsizlikler olduğu gibi, mevcut yasa kapsamında bile denetimler çocuk ve gençleri korumakta yetersiz kalmaktadır.” Dedi.

Toparlanıyoruz Hareketi; bu konuda acil tedbirler alınması gerektiğini vurgulayarak; “öncelikli tedbir olarak; Bet Ofislerin çocuklarımızın, gençlerimizin kolaylıkla ulaşamayacağı yerlere çekilmesi, şehir dışına çıkarılması çok önemlidir” dedi. Toparlanıyoruz Hareketi olarak daha önce de defaten bu konuya dikkat çektiklerinin belirtildiği açıklamada,  bu sürede hiç bir tedbir alınmadığı gibi bu tür yerlerin hızla çoğaldığı belirtildi. 

Toparlanıyoruz Hareketi; çocukların geleceğini tehdit eden böylesi bir tehlikeye duyarsız kalınamayacağını, Bet Ofislerle ilgili gereken düzenlemelerin bir an önce yapılması için siyasilere baskı yapmak amacıyla bir imza kampanyası başlattıklarını belirtti ve 1 ay sürecek bu kampanyaya çocuklu-çocuksuz herkesi destek vermeye davet etti. 

BET OFİSLER YASASI DEĞİŞSİN, BET OFİSLER ŞEHİR DIŞINA ÇIKSIN imza kampanyası
Kampanya ile ilgili detaylara ulaşmak için; 
facebook.com/groups/toparlaniyoruz/
İmza Kampanyasına katılmak için;  http://chn.ge/1x2XKYy?share_id=QUnrhDOgGb