Temiz Toplum Derneği (Toparlanıyoruz Hareketi), Başsavcılık ve Polis Genel Müdürlüğü’ne, Lefkoşa Türk Belediyesi ile ilgili Sayıştay’ın yayımladığı son mali denetim raporunda, dernek tarafından suç teşkil ettiğine inanılan eylemleri, yargıya intikal ettirmeye çağırdı.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan açıklamada, denetim raporu içerisinde yer alan bazı konularla ilgili soruşturma başlatılması için öncelikle Polis Genel Müdürlüğü ve Başsavcılığa Dernek tarafından dilekçe yapıldığı kaydedildi.

“Sayıştay’ın denetim yapmasını bilgi veya belge alıkoyma yoluyla engelleyen 15 kişi hakkında ve ayrıca, imza sahteleme , baskı altında imza attırma, gayri yasal hizmet alımı, vizesiz inşaat, yolsuz ve usulsüz işlemler ile ilgili soruşturma başlatılmasının”  talep edildiği kaydedilen açıklamada, Polis Genel Müdürlüğü’nün Derneğe, “durumu örtbas etmek için bahane yaratma” şeklinde değeğerlendirilecek bir cevap verdiği savunuldu.

Toparlanıyoruz Hareketi Başkanı Serkan Mesutoğlu’nun sayıştay raporları hakkında Ombudsman (Yüksek Yönetim ve İnsan Hakları Denetçisi) Emine Dizdarlı ile görüştüğü kaydedilen açıklamada,  “Polis Genel Müdürlüğü ve Başsavcılık, Sayıştay raporlarında yer alan suç unsuru taşıyan eylemler hakkında somut bir girişimde bulunmadığı sürece konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz” denildi.

Dernek açıklamasında, Başsavcılık ve Polis Genel Müdürlüğüne, Dernek tarafından yapılan dilekçede suç teşkil ettiği belirtilen eylemlerle, geçmiş yıllara ait Sayıştay raporlarında yer alan eylemleri derhal yargıya intikal ettirme çağrısında bulundu.