Toparlanıyoruz Hareketi, Cumhurbaşkanı Akıncı’dan sonra Meclis Başkanı Sibel Siber’in de yeni makam aracını kullanmayı reddetmesini sevinçle karşıladıklarını kaydetti.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Meclis Başkanı Sibel Siber’in de toplumun sağlık, eğitim, ulaşım gibi temel alanlarda sorunu varken kendisine yeni bir makam aracı talep etmeyerek gösterdiği duyarlı duruşu selamlarız” denildi.

Aynı duruşu Yüksek Mahkeme Başkanlığı, Başsavcılık, Yüksek Yönetim Denetçiliği ve Sayıştay Başkanlığı tarafından da gösterilmesi istenen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Çünkü 2 milyon Türk Lirası değerindeki bu makam araçlarının satın alımı, ortada herhangi bir ihale, Bakanlar Kurulu kararı ve sözleşme bulunmaması nedeniyle hukuken şaibelidir. Hukuken şaibeli görüntü veren bir işlem neticesinde satın alınan makam araçlarının hukuk ve adaletin baş temsilcileri tarafından kullanılmasının hukuk ve adalete inanç açısından rahatsız edici bir durum yaratacağını düşünüyoruz.

Bu nedenle yaptığımız çağrıyı tekrarlar ve Yüksek Mahkeme Başkanı’na, Başsavcı’ya, Sayıştay Başkanı’na ve Yüksek Yönetim Denetçisi’ne hükümetin ilgili tasarrufuna ilişkin şaibe ortadan kalkmadığı sürece söz konusu araçları kullanmama çağrısında bulunuruz.”