Toparlanıyoruz Hareketi'nin Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili hazırladığı bildiri şöyle:

Adil ve dürüst seçimler demokratik yönetimin olmazsa olmazıdır. Seçimlerin adil ve dürüst bir şekilde yürütülmesi, hem seçime katılacak adaylar hem de seçmenler bakımından önemlidir. Seçim ve Halkoylaması Yasası’nda, bu ilkeyi uygulamada güvence altına almaya yönelik birtakım kurallar vardır. Bu kurallardan bir tanesi, devletin seçimlerde tarafsızlığını korumak zorunda olduğunu söylemekte ve devlet olanaklarının seçimlere katılan herhangi bir adayı destekleme sonucunu doğuracak şekilde kullanılmasını açıkça yasaklamaktadır.

Seçimlerde devlet olanaklarına şu veya bu şekilde erişimi bulunan kişilerin de aday olması her zaman muhtemeldir. Bu ihtimal karşısında, devlet imkanlarının bu gibi adaylara avantaj kazandıracak şekilde kullanılmasını engellemek, yani devletin tüm adaylar karşısında tarafsız ve eşit olmasını sağlamak için kurallara ihtiyaç vardır. Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın bu tarafsızlık ve eşitlik ilkesini uygulamaya dönük kuralları, belli devlet olanaklarının bazı adaylar çıkarına kullanılmasını önlemeyi, ve aynı zamanda da diğer bazı devlet olanaklarının (örneğin, kamuoyuna erişimde devlet TV ve radyolarının) tüm adaylar tarafından eşit bir şekilde kullanılabilmesini temin etmeyi hedeflemektedir. Burada esas amaç seçimlerin adil ve dürüst bir şekilde yürütülebilmesidir.

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim takvimine göre 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimi 22 Şubat 2015 tarihinde resmi olarak başlayacaktır. Fakat gerçek olan şu ki, bu tarih henüz gelmemiş olmasına rağmen halihazırda  ilan edilmiş olan adaylıklarla seçim aslında fiili olarak başlamış durumdadır. Herkesin bildiği gibi, şu ana kadar adaylığını ilan etmiş olan kişiler arasında devlet olanaklarına erişme ve dolayısıyla bunları kullanma imkanına sahip iki aday bulunmaktadır., Bu bağlamda, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak bir süredir basına yansıyan ve devletin tarafsızlığı ilkesinin bu iki aday lehine ihlal edildiği izlenimini veren bazı durumlara dair haberler son derece endişe vericidir. Söz konusu durumlardan biri, Başbakanlık internet sitesinden bu iki adaydan biri için yapılmış olan propaganda, diğeri de bu iki adayın seçim propagandası amacıyla yaptıkları belli ziyaretlerde devletin tahsis ettiği makam arabalarını kullanmış olmalarıdır. Bu ve buna benzer uygulamaların seçimin adil ve dürüst bir şekilde yapılması ilkesine aykırı olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Toparlanıyoruz Hareketi olarak bunu, hem kamuoyunun hem de seçimin adil ve dürüst bir şekilde yapılmasından sorumlu makamların dikkatine getiririz.

Toparlanıyoruz Hareketi, Cumhurbaşkanlığı seçiminin, alışılagelmiş yozlaşmış siyaset anlayışına göre değil, temiz siyaset ilkesine uygun bir şekilde yürütülebilmesinin takipçisi olmaya devam edecektir.