Toparlanıyoruz Hareketi’nden, güvenoyu bekleyen UBP – DP ortaklığının hükümet programının okunmasının ardından eleştiriler geldi. Daha önce hükümet programları hakkında birçok çalışma yapan Toparlanıyoruz Hareketi’nin iki üyesi Ahmet Saydam ve Serkan Mesutoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı eleştiriler şöyle:

Ahmet Saydam: Şimdi soru (ve sorun) şu: Siz yapmadığınız bir şey için başkası hakkında "yapmıyor" diye suçlama yapabilir misiniz? Örnek:Siz 38 vekille hükümet programının %20'sini bile gerçekleştirmemişken, sizden sonra gelen hükümetin (ki kendilerinden hiç ama hiç ümidim yoktur) hükümet programını eleştirebilir misiniz? İnsana yüzsüz demezler mi?

Serkan Mesutoğlu: Sözün uçup yazının kaldığı söylenir. Konu siyaset olunca eylemle desteklenmeyen yazının uçup giden sözden farkı nedir? Belki yine kalıcılıktır. Fakat içi boşaltılmış, ruhunu ve saygınlığını yitirmiş bir kalıcılıktır. Aynen uygulanmayan hükümet programlarının ve unutulan parti programlarının sahip olduğu kalıcılık gibi.

Bugün UBP, CTP BG ve DP UG istediği kadar hükümet programı yazsın ve çıkıp istedikleri kadar yazılan hükümet programlarının eleştirisini yapsınlar. Bu partiler için ne yazık ki uçup kaybolan sözle, kalıcı olan yazı arasında fark kalmamıştır. Güvenilirlilik yitirilmiştir.